Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-05-11, 17:18 SMSy reklamowe - jak się pozbyć?
|
|
|
Dostajesz SMSy reklamowe i zastanawiasz się jak to anulować? miałem to samo... na początku się tym nie przejmowałem jednak ostatnio zrobiło się tego zbyt dużo i... wypowiedziałem im wojnę!
Dzisiaj pożegnałem powtarzające się w kółko smsy od ery z oferta przejścia do abonamentu czy miksa. Wystarczyło wysłać sms o treści NIE na numer 80888. znając życie zapewne potrwa to do czasu skorzystania z jakiejś promocji...
jakiś czas temu dostawałem też smsy konkursowe z strony, na której kiedyś oddawałem głos. Przysyłali mi wkurzające wiadomości, na szczęście na stronie organizatora była podana firma, która obsługuje Premium SMS i po interwencji mailowej - zażądaniu wykasowania numeru z bazy - zamilkli
Od jakiegoś czasu dostaję też niepodpisane SMSy z numeru 7269. Wiadomości reklamowe zawierają w treści np. "brakuje ci gotówki?" a na końcu "odpisz na ten sms". Po numerze widać, ze koszt takiego smsa to 2.44PLN
Do tej pory wkurzony kasowałem jedynie smsa, jednak miarka się przebrała i dzisiaj postanowiłem odnaleźć winowajcę... okazała się nim być firma teleaudio sp. z o.o. (obsługuje min. polsat, tv4, grono, netia, onet)
Przy okazji na stronie sieci Play znalazłem pliczek .pdf, który zawiera Numery specjalne oraz nazwy firm i maile/numery telefonów do działu reklamacji, gdzie możemy zażądać wykasowania naszego numeru z bazy
pliczek do pobrania stąd:
od kogo najczęściej dostajecie SMSy reklamowe? próbujecie od razu znaleźć firmę, która to wysyła i piszecie do nich w tej sprawie czy kasujecie wiadomości i zapominacie o tym?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|