Jest duża luka pod "Strona na Facebooku", ale mam jakiegoś blokera zainstalowanego to może być przez to. Usunęłabym też tłumacza google, ten program zawsze tłumaczy źle, raczej nikt z tego nie skorzysta. I ten prawy pasek jest wg mnie za szeroki, lepiej zostawić więcej miejsca na tekst. A poza tym wszystko pięknie ;-).
Tematyka jak najbardziej do mnie przemawiająca i wzbudzająca zainteresowanie. To duży plus, bo w końcu najważniejsze jest pierwsze wrażenie. Natomiast jeśli chodzi o takie wady na pierwszy rzut oka: za duży header, nieczytelny tytuł, pokusiłbym się o coś więcej niż sam napis czcionką Times New Roman na tle hieroglifów. Tutaj jest możliwość zrobienia czegoś ciekawego i nieszablonowego.
Druga wada to brak wyjustowania tekstu - dużo estetyczniej wygląda tekst wyrównany między marginesami. Kolejna to długość postów na stronie głównej - lepiej zrobić krótki komentarz wprowadzający i opcja CZYTAJ DALEJ niż cały post od razu. Po pierwsze ułatwia to czytanie, a po drugie przeglądanie strony w celu poszukiwania starszych postów.
Co do samego stylu to są błędy na szczęście nie ortograficzne i literówki, ale bardziej stylistyczne i interpunkcja. Nie mniej jednak są to rzeczy których człowiek uczy się dopiero z czasem, więc nie ma się co przejmować.
Druga wada to brak wyjustowania tekstu - dużo estetyczniej wygląda tekst wyrównany między marginesami. Kolejna to długość postów na stronie głównej - lepiej zrobić krótki komentarz wprowadzający i opcja CZYTAJ DALEJ niż cały post od razu.
Mnie się wydaje, że obie te sprawy to raczej kwestia gustu. Ja na przykład nie lubię wyjustowanego tekstu, bo robią się zbyt duże odstępy między słowami i wygląda to niechlujnie, zwłaszcza jeśli funkcja dzielenia wyrazów jest wyłączona lub szwankuje.
Podobnie kwestia, czy mieć tylko wprowadzenia, czy całość postów na stronie głównej. Niektórzy wolą to pierwsze, inni wolą mieć wszystko przed oczami i nie klikać niepotrzebnie. Na forum można znaleźć zwolenników obu opcji
Ale zgodzę się, że można by poprawić czcionkę headera, jakoś ją wkomponować w ten obrazek, bo obecnie trochę odstaje.
Warto też poszerzyć całego bloga, bo obecnie pole tekstowe sprawia wrażenie kolumny... O wiele lepiej będzie się czytać, widać będzie całą myśl.
I... InesInes ma rację, wywalić tłumacza Google Mało kto z tego korzysta.
Podobnie kwestia, czy mieć tylko wprowadzenia, czy całość postów na stronie głównej. Niektórzy wolą to pierwsze, inni wolą mieć wszystko przed oczami i nie klikać niepotrzebnie. Na forum można znaleźć zwolenników obu opcji
Ja jestem za skrótami, bo to przyspiesza ładowanie strony (szczególnie jak wpisy zawierają dużo multimediów), więc jest przyjazne urządzeniom mobilnym oraz jej przeglądanie (wyszukiwanie i przechodzenie tylko do artykułów, które mnie interesują).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Skróty postów to same zalety:
- więcej wyświetleń
- blog nie wygląda jak jedna wielka ściana tekstu
- szybsze ładowanie
- wygodniejsze przeglądanie ...
Nie rozumiem osobiście jak można mieć na stronie głównej kilka pełnych postów.
- więcej wyświetleń
- szybsze ładowanie
Ja również się zgadzam. Jak się wejdzie na bloga z całymi tekstami to ile się przewinie zanim się zniechęci? Ze 2? W przypadku skrótów to może być i z 10 postów.
Imię: Marcin Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Lis 2013 Posty: 137 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-05-03, 19:09
Moje 3 gorsze w kwestii wyglądu:
- poszerzyłbym pole tekstowe
- jestem zwolennikiem justowania tekstu, ułatwia szybkie czytanie dłuższych materiałów
- wrzuciłbym likebox'a nad wtyczką google+, facebook jest jednak znacznie bardziej popularnye
Na plus czytelny minimalizm i brak zbędnych udziwnień, spójna i spokojna kolorystka
InesInes napisał/a:
BlackenedBooks napisał/a:
- więcej wyświetleń
- szybsze ładowanie
Ja również się zgadzam. Jak się wejdzie na bloga z całymi tekstami to ile się przewinie zanim się zniechęci? Ze 2? W przypadku skrótów to może być i z 10 postów.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).