Czysto i estetycznie, choć trochę brakuje mi jakiejś wisienki na torcie, która zapadłaby w pamięć. Kot obok logo mógłby nią być, ale jest za mały, żeby go dostrzec w ciągu pierwszych trzech sekund pobytu na stronie. A tak, jest po prostu nudny standardowy szablon, jakich wiele.
Tematycznie nie moja bajka, ale widzę po kilku zdaniach, że piszesz całkiem fajnie i na luzie. Jakbym był mamą, to bym czytał.
Kot miał być czymś w rodzaju pieprzyka na policzku delikatny, gdzieś z boku, a nadający charakteru całości.
Kurczę, lubię minimalizm i gdybym wrzuciła u góry coś tęższego, rzucającego się mocno w oczy, to chyba mocno kłułoby moje.
No i przede wszystkim brakuje odnośnika do maila. Mam z tym problem, bo jak chciałam taki gadżet dorzucić, to wszystko ślicznie, ale przycisk "zapisz" nie działa. I tak już od miesiąca. Nie wiem jak to obejść.
Fan pejdża nie mam i pewnie mieć nie będę
Dla mnie zdjęcia są za małe. Nagłówek mógłby być poziomy, wtedy zajmowałby mniej wysokości. Rzeczywiście brakuje jakiegoś elementu zapadającego w pamięć. Może pomyśl nad przygotowaniem napisu pasującego do tematyki? Są czcionki wyglądające jak wyszywane. Do tego ozdobniki pomiędzy postami (zamiast tych szarych pasków) i mamy minimalistyczny, ale klimatyczny szablon.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Gamon WordPress.Klub
Dołączył/a: 17 Mar 2014 Posty: 38 Miasto: Lodz
Wysłany:
2014-04-15, 08:25
Jest czysto i schludnie, ale zdecydowanie za pusto. I za mała czcionka tekstu, wchodzę na blog i moja pierwsza myśl to co tu tak pusto....
Imię: Kornelia Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Dołączyła: 12 Mar 2014 Posty: 98
Wysłany:
2014-04-15, 12:51
Logo jest za wysokie. Popracuj graficznie, pobaw się, przypilnuj, żeby było jedyne w swoim rodzaju. Musi przyciągać uwagę i wyróżniać cię spośród innych blogów.
Jest dużo niezagospodarowanej przestrzeni. Dodawaj większe zdjęcia, możesz delikatnie zmienić kolorystykę. Robisz bardzo ładne zdjęcia, więc czemu ich nie eksponujesz? Trochę brakuje tu klimatu Fajnie by było, jakbyś swoim postom dodała opcję czytaj dalej.
Logo pewnie faktycznie za wysokie. Popracuję nad tym. A jest jakie jest, bo... robiłam go w Paint'cie
Zrobiłam dwie opcje - pionową i poziomą, jak doradza Lukem i przyznam, że wersja druga wygląda jakoś kiszkowato.
A szablon zmienię, jak kiedyś ogarnę html. Muszę mieć świadomość, że jest całkowicie po mojemu
Właśnie, dlaczego opcja "czytaj więcej" jest przez Was tak mile widziana? Ja tego wręcz nie lubię.
zdjęcia robisz świetne, tylko szkoda, że takie małe. I nie podoba mi się tło bloga, bo z lewego boku są takie ciapki, może lepiej usunąć w ogóle i pozostawić białe. Świetny pomysł z taką stylistyką rysunkową. Zdjęcie profilowe i twój kot wyglądają cudownie .
adambibliotekarz
Imię: Adam
Dołączył/a: 03 Kwi 2014 Posty: 55 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2014-04-15, 22:41
Fotki są ciekawe, dla mnie w sam raz
Tekst również niebanalny, tylko za mało go ( w niektórych postach)
Może linki do blogów przesuń do prawej szpalty będą lepiej widoczne
Imię: Kornelia Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Dołączyła: 12 Mar 2014 Posty: 98
Wysłany:
2014-04-16, 07:27
ambi napisał/a:
Hm, ale gdzie te ciapki? Bo u mnie jest widoczne po prostu całkowicie białe tło
Po lewej stronie masz takie blado-niebieskie coś, dokładnie w lewym dolnym rogu. A po prawej coś jakby blado-łososiowe króliczki? Takie różowe, ale na tyle jasne, że trzeba się przypatrzeć, żeby zobaczyć co to.
Cytat
Właśnie, dlaczego opcja czytaj więcej jest przez Was tak mile widziana? Ja tego wręcz nie lubię.
Mnie też do tego musieli przekonać. Chodzi o to, że jak pierwszy raz jestem na twoim blogu, to chcę zerknąć na więcej niż jeden post. I w twoim przypadku muszę się dużo nascrollować.
Rany boskie, co Wy ćpałyście? Serio, przepatrzyłam stronę i nadal nic takiego nie dotrzegłam. Hm, ciekawe. Weszłam w ustawienia i tam też informacja, ze ustawione jest zwykłe białe tło. Prywróciłam na wszelki wypadek ustawienia domyślne, nadal widzicie łososiowe króliczki?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).