Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
Dobermanek 
Blogger.Klub

Dołączył: 05 Gru 2014
Posty: 3

Wysłany:    [blogspot] 'Nie uwzględniaj własnych wyświetleń' nie działa

Witam

Kiedy na blogspocie zmieniam ustawienie na "Nie uwzględniaj własnych wyświetleń" ustawienia nie zapisują się mimo wielokrotnych prób. Dodam, że przestało mi to działać dopiero teraz kiedy wyjechałem za granicę. W Polsce wszystko działało. A za granicą automatycznie kiedy wchodzę na swojego bloga zmienia mi się jego adres np. wpisuję blogspot.com a automatycznie zmienia mi się na blogspot.it

Ktoś wie o co chodzi, jakieś rady jak zrobić, żeby to ustawienie znowu działało?

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2018-08-03, 22:30 ]
aktualizacja 2018 => jeżeli męczy Cię problem nieuwzględniania własnych wejść na bloga, rozważ dodanie statystyk google analytics, które dostarczą Ci więcej informacji o Twoich czytelnikach a także pozwolą skuteczniej filtrować ruch.
 
  podziel się tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do społeczności na G+ --- Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Top Contributor
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 83
Imię: Arkadiusz (Arek)
Pomógł: 806 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8852
Miasto: Wrocław

  Wysłany: 2015-07-04, 23:38   [blogger, błąd] issue / error Don't track your own pageviews

Zacznę od końca.

Dobermanek napisał/a:

A za granicą automatycznie kiedy wchodzę na swojego bloga zmienia mi się jego adres np. wpisuję blogspot.com a automatycznie zmienia mi się na blogspot.it
To się nazywa "country redirect" (ccTLD) i jest wprowadzone na bloggerze od jakiś trzech lat. Przenoszenie na lokalne domeny to takie zabezpieczenie na wypadek gdyby treść bloga w jakimś kraju była zabroniona i dostęp zablokowany. Dzięki wielu domenom i przekierowaniom pozostali internauci nadal będą mieli do niego dostęp. Więcej informacji:
pomoc bloggera - Dlaczego mój blog przekierowuje do krajowego URL-a? (ccTLD) => https://support.google.co...r/2402711?hl=pl
wątek na forum - inne domeny blogspota => http://forum.blogowicz.in...meny-vt5167.htm



Jak skutecznie zablokować własne odsłony na bloggerze?

Dobermanek napisał/a:

Kiedy na blogspocie zmieniam ustawienie na Nie uwzględniaj własnych wyświetleń ustawienia nie zapisują się mimo wielokrotnych prób. Dodam, że przestało mi to działać dopiero teraz kiedy wyjechałem za granicę.
Do końca nie wiem jak to działa, ale chyba w oparciu o ciasteczka. U mnie zazwyczaj jest problem jak jestem drugim administratorem danego bloga, wtedy też nie mogę zaznaczyć wykluczania.

Znalazłem jedną poradę, której możesz spróbować.
Jeżeli wyskakuje błąd lub w okienku ikonka kręci się w nieskończoność, to spróbuj bezpośredniego odnośnika, którego budowa jest następująca:

Kod

www.twojanazwa.blogspot.com/b/statsBlockingCookie?action=SET&callback=__gwt_jsonp__.P2.onSuccess
zamiast twojanazwa wpisujesz adres swojego bloga. Możesz spróbować z różnymi końcówkami - w Twoim przypadku .it - jak masz domenę, to podajesz ją zamiast wersji blogspotowej.

Co należy z tym zrobić?
Wkleić do paska adresu w każdej przeglądarce, z której przeglądasz swojego bloggera. Musi to również zrobić każdy autor / administrator bloga.

Po wczytaniu strony powinien pojawić się taki komunikat:

Cytat

// API callback
__gwt_jsonp__.P2.onSuccess({status:yes});



źródło:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się dodając link do tego forum na swoim blogu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku lub dodać do obserwowanych na google+. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
Lucja 
Blogger.Klub

Wiek: 41
Dołączyła: 15 Gru 2015
Posty: 18

Wysłany: 2015-12-18, 18:58   

Po tym komunikacie:
// API callback
__gwt_jsonp__.P2.onSuccess({"status":"yes"});

Co dalej? Czy to koniec wątku?

Ok. Otworzyła się kolejna tabelka. czytam dalej.

Edit
O już działa.
Ale ale .Musiałam to samo zrobić w tablecie. Pewnie na komórce też trzeba.
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Top Contributor
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 83
Imię: Arkadiusz (Arek)
Pomógł: 806 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8852
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-12-18, 20:04   

Tak, w każdej przeglądarce, napisałem o tym wyżej ;)

Po wczytaniu odpowiedniego komunikatu koniec działań, do czasu aż ciasteczko wygaśnie lub zostanie skasowane.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się dodając link do tego forum na swoim blogu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku lub dodać do obserwowanych na google+. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Top Contributor
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 83
Imię: Arkadiusz (Arek)
Pomógł: 806 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8852
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-02-29, 22:00   zarządzanie własnymi wyświetleniami na bloggerze

Przychodzę z aktualizacją. Jest jeszcze taka podstrona do zarządzania ciasteczkami/opcją wykluczania wyświetleń:

Kod

http://tutajtwojadres.blogspot.com/b/statsCookieManage
powinno działać także z domenami własnymi.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się dodając link do tego forum na swoim blogu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku lub dodać do obserwowanych na google+. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
HitFan 
Blogger.Klub


Imię: Damian
Pomógł: 6 razy
Wiek: 22
Dołączył: 26 Lut 2016
Posty: 61
Miasto: Bytom

Wysłany: 2016-03-22, 22:51   wykluczanie własnych odsłon na komórce przeglądarce mobilnej

Ostatnio miałem taki problem, że na komórce nie zapisywało mi się to ustawienie. Nie ważne jak wszedłem. Dopóki nie wyszedłem ze strony było ok, ale po ponownym wejściu znów było odznaczone. Pomogło wyczyszczenie danych przeglądarki, a potem danych aplikacji i włączenie od nowa tego ustawienia.
To tak dla potomnych, jakby kogoś dotknął podobny problem

[ Dodano: 2016-05-28, 11:52 ]
Witajcie! Piszę z problemem. Ostatnio musiałem wyczyścić dane przeglądarki na komputerze i od tej pory mimo zaznaczonej opcji "nie uwzględniaj własnych wyświetleń" one i tak są uwzględniane. Po wyłączeniu i włączeniu Chrome'a uwzględnianie jest znów odznaczone... Jest to bardzo problematyczne dla mnie. Próbowałem wykorzystać:

Kod

www.rajdowakolekcja.blogspot.com/b/statsBlockingCookie?action=SET&callback=__gwt_jsonp__.P2.onSuccess

Ale za każdym razem dostaję powiadomienie, że wybrana strona nie istnieje na tym blogu. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym fantem?

Dodam, że tak się dzieje tylko na Chrome. Inne przeglądarki radzą sobie z tym bez problemu, ale nie chcę specjalnie dla bloga używać czegoś innego. System 8.1 Pro x64

Edit, slrawdzilem u dziewczyny na komputerze i dzieje się identycznie. Niby ptaszek jest zaznaczony, ale i tak wyświetlenia się zaliczają. Dziś się okazało, że w paru postach zmienił mi się adres i jak zmieniałem i sprawdzałem to nabilo mi blisko 80 wyświetleń, mimo że mam zaznaczone "nie uwzględniaj własnych wyświetleń". Próbowałem reinstall przeglądarki, ale nie pomogło, czyszczenie wszystkich danych tak samo... Normalnie jakby to cookies nie działało :/
Jak ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc! :-(

[ Dodano: 2016-05-28, 17:29 ]
Na forum pomocy Chrome dostałem takie rozwiązanie, które u mnie pomogło:

Kod

http://busterproductions.blogspot.com/2016/05/naprawa-bednych-wasnych-wyswietlen.html
 
  podziel się tym postem na:
rzucamszkole 
Blogger.Klub

Dołączyła: 13 Cze 2016
Posty: 17

Wysłany: 2016-06-13, 22:04   

Jestem chyba za głupia na prowadzenie bloga, bo nie umiem tego zrobić a mam ten sam problem :D Tak się cieszyłam, że mi się nabijają wyświetlenia, a później okazało się, że są moje :super:
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Top Contributor
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 83
Imię: Arkadiusz (Arek)
Pomógł: 806 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8852
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-06-14, 05:15   

rzucamszkole, czego konkretnie nie umiesz zrobić? Wywołanie adresu (z własną nazwą bloga), który podałem w lutym nie pomogło?
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się dodając link do tego forum na swoim blogu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku lub dodać do obserwowanych na google+. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
HitFan 
Blogger.Klub


Imię: Damian
Pomógł: 6 razy
Wiek: 22
Dołączył: 26 Lut 2016
Posty: 61
Miasto: Bytom

Wysłany: 2016-07-16, 21:51   

Hej! To niestety znowu ja. Problem z uwzględnianiem własnych wyświetleń dopadł mnie tym razem na komórce. Objawy te same dokładnie te same. Na pececie znalazłem rozwiązanie, ale mobilny Chrome nie ma możliwości instalacji rozszerzeń, a tym samym edycji ciasteczek.
Ma ktoś jakiś pomysł, jak "ręcznie" stworzyć ciasteczko z takimi parametrami, żeby blog cały czas pamiętał ustawienie?
Chodzi mi o to rozwiązanie:

Kod

http://busterproductions.blogspot.com/2016/05/naprawa-bednych-wasnych-wyswietlen.html
 
  podziel się tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegóły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegóły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2018 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:
Dodaj na Google+:


Zobacz także:


Szablony wordpress
kod zniżkowy -10% za licencję
w koszyku wpisz: Blogowicz
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz