Imię: Krzysztof Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-06-15, 10:05[blogspot] Rozmiar zdjęć w postach publikowanych na google+
Mam pytanie. Od pewnego czasu publikując posta z bloggera na google+ raz w poście pojawiają się duże zdjęcia a raz małe. Od czego to zależy?
Zauważyłem również, że czasem na google nie publikuje się w pełni udostępniana zawartość tylko sam link bloga.
Nie wiem czy jasno się wyraziłem, ale nie wiedziałem jak to ubrać w słowa
W systemowym oraz dobrze przygotowanym szablonie posta znajdują się znaczniki meta, do których wczytywane są dane pobierane potem przez narzędzia facebooka czy google plus. Zmienna data:post.firstImageUrl pobiera adres pierwszego zdjęcia użytego w poście i traktuje jako miniaturę wpisu. Każdy obrazek wrzucany poprzez bloggera ma w adresie zadeklarowaną maksymalną długość dłuższego boku, np.
/s640/
/s1600/
/s320/
Ta sama wielkość pobierana jest do metatagu, więc jak wstawisz fotkę z adresem prowadzącym do małego źródła, to sugerowane zdjęcie wpisu również będzie małe.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).