[ Dodano: 23-11-2013, 19:20 ]
mam jednak jeszcze problem :d Mianowicie nie ważna jakiej podstronie się znajduje, zawsze current page jest ustawione na HOME
problem prawdopodobnie leży gdzieś tutaj. Jak rozdzielę klasę current page item od przycisku HOME to wtedy żadna strona nie jest zaznaczona na pasku MENU
Poza tym na Pasku Menu, między tymi paskami co pomogłeś mi dodać jest zbyt duża przestrzeń, a jak zmniejsze odległość całych przycisków to wszystko na siebie nachodzi...
Wysłany:
2013-12-06, 00:42dodanie stylu do aktualnie wybranej strony na blogu
Twoje posty zostały scalone i nie pojawiały się w powiadomieniach
Już wcześniej zauważyłem tę klasę. W szablonach systemowych, jak korzystasz z gadżetu "Strony", to masz dynamicznie zmieniającą się klasę selected. Dzięki temu można nadać inny wygląd podstronie, na której się aktualnie znajdujemy.
Twórca tej skórki tez o tym pomyślał. Nie przygotował jednak żadnego skryptu, który by to obsługiwał, więc klasa current_page_item jest 'martwa', nie przeskoczy w ręcznie przygotowanym menu.
Najlepszym rozwiązaniem byłby jakiś skrypt jQuery, który sprawdzi aktualny url, porówna, go z dostępnymi w menu i dopisze do pasującego LI odpowiednią klasę.
//chwila szukania i chyba mam to, czego szukamy ;-) pomogło stackoverflow.
Można to wrzucić do gadżetu HTML/Javascript. Na koniec trzeba jeszcze wykasować class='current_page_item' z kodu menu żeby nam się nie dublowało dla strony głównej. Gotowe.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).