Wysłany:
2019-07-07, 15:21Miniaturka strony głównej bloga na Facebooku
Witam
Mam pewien problem, otóż Facebook poprawnie wyświetla miniaturki poszczególnych postów na moim blogu, ale miniaturka strony głównej wygląda bardzo nieestetycznie (jest to kawałek logo). Czy da się to jakoś zmienić? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Nie mogłam znaleźć na forum podobnego problemu, większość wątków dotyczy miniaturek poszczególnych postów na blogu. Będę wdzięczna za wszelką pomoc
edit: Chyba udało mi się to zmienić. Dodałam na bloggera zdjęcie, które chciałam ustawić jako miniaturę strony głównej, a następnie dodałam w szablonie kod:
Tak, dla strony głównej, stron etykiet i archiwum trzeba dodać ręcznie kod do sekcji head z konkretnym obrazem w tagu og:image, bo inaczej będą tam sugerowane wszystkie miniatury z danego okresu lub żadna i pewnie facebook wybiera sobie wtedy losową grafikę ze źródła witryny.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).