Fiołeczek
Blogger.Klub
|
Wysłany:
2013-03-02, 02:20 Problem z wgrywaniem obrazów na pasek boczny
|
|
|
Założyłam ten temat, bo po 2 miesiącach szukania, grzebania w css itp., jestem już u kresu.
Mam blog na bloggerze - www.fiolkowewzgorze.blogspot.com. Jakiś czas temu z dwóch kolumn przerzuciłam się na trzy i tu zaczęły się schody. Za każdym razem jak próbuję wgrać obraz na pasek boczny (bez różnicy czy na prawy, czy na lewy), zarówno poprzez dodaj gadżet -> obraz, jak i poprzez dodaj gadżet -> HTML/Java Script, obrazek zwęża mi się niemiłosiernie, tak że nic nie widać i rozciąga mi się aż do drugiej bocznej kolumny. Dzieje się tak bez względu na to, czy zaznaczam okienko "zmniejsz, aby dopasować", czy nie.
Obecne obrazki (Candy) na lewym pasku bocznym powstały na bazie poprzedniego dwukolumnowego szablonu (wgrałam je wtedy), a teraz póki nie znajdę rozwiązania klikam na edycję obrazu i wgrywam na jego miejsce inny. Przy takim działaniu obrazek wgrywa mi się w miarę normalnie, piszę "w miarę", bo takie obrazki są o wiele mniejsze niż powinny być. Walczę już z tym naprawdę długo. Ratunku!
Dodam jeszcze, że mój 3kolumnowy szablon to Notebook 2.0, tutaj odnośnik do strony: Notebook
|
|