Lekkochaotyczna
Blogger.Klub
Imię: Aleks
|
Wysłany:
2016-10-05, 21:19 Problem ze zliczaniem komentarzy z disqus na blogerze
|
|
|
Cześć potrzebuje pomocy, porady.
Od zawsze miałam problem z zainstalowaniem disqusa na blogu, tak by liczba komentarzy była widoczna pod tytułem posta. Ostatnio mi się ta sztuczka udała. Natomiast teraz znowu widzę, że zliczanie komentarzy nie działa (ich liczba na stroni głównej się nie aktualizuje).
Myślałam, że jest coś nie tak z szablonem, więc założyłam drugiego bloga testowego z tym samym szablonem i wszystko śmigało... Po czym też przestało po kilku godzinach.
Już sama nie wiem co mam z tym zrobić. Chciałabym mieć zainstalowanego disqusa ale nie potrafię sobie poradzić z tym problemem.
Jedyne rozwiązanie jakie znalazłam to by w ustawieniach blogera włączyć moderwoanie wszystkich komentarzy. Wtedy komentarze zostawiane w disqus dodają się od razu - natomiast blogger zaciąga ich aby odpowiedniki do siebie i po dopiero po zaakceptowaniu komentarza zmienia się licznik przy tytule wpisu.
Jeśli moderacja jest wyłączona licznik komentarzy przy tytule się nie zmienia mimo, że komentarzy w disqus pod wpisem fizycznie przybywa.
Może ma ktoś metodę by moderacja z poziomu bloggera nie była potrzebna i wszystko działało ładnie automatycznie?
Kod http://alexrouge.blogspot.com
|
|