Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Obejrzałam sobie swojego bloga - http://www.kreatywa.net/ - na innych przeglądarkach i zauważyłam, że na IE wygląda tragicznie. Najgorzej wygląda menu, potem blockquote i cała reszta. Najbardziej jednak niepokoi mnie to menu.
Nie wiem czy ktokolwiek korzysta jeszcze z IE, ale wolałabym nie zniechęcać nikogo
nie jest to już od dawna dominująca przeglądarka, ale trochę rynku ma. Dane tego typu możesz sprawdzić na ranking.pl
Futbolowa napisał/a:
Najgorzej wygląda menu
Przyznam szczerze, że nie chce mi się doszukiwać problemu w menu wygenerowanym na stronie z dodatkami (profilki), bo na blogowiczu jest działające dobrze menu rozwijane, więc sugeruje zastosowanie naszego ;=)
Zainteresuj się również znacznikiem meta z X-UA-Compatible. Masz także błędy w blockquote - na dwa sposoby zdefiniowany border-radius, w tym drugim brak w dodatku średników na końcu linii.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Htsz, do tej pory korzystałam z pobranego stąd kodu, ale działał na całej szerokości bloga, a w ostatnich dniach zaprowadziłam takie zmiany, że chciałam, aby menu było tylko nad postami. Kombinowałam pół dnia z przerabianiem dotychczasowego kodu i nie wyszło, więc skorzystałam z takiego gotowca
Pamiętam, że miałam problem z blockquote, bo zupełnie się nie wyświetlał [chociaż korzystałam z tego kodu od bardzo dawna] i dodałam go w zaawansowanych opcjach szablonu ['dodaj arkusz css']
korzystałam z pobranego stąd kodu, ale działał na całej szerokości bloga, a w ostatnich dniach zaprowadziłam takie zmiany, że chciałam, aby menu było tylko nad postami
I to tutejsze menu ustawia mi się nad całym blogiem [tj. nad postami i boczną szpaltą], nie zaś nad samymi postami. Być może niedługo wrócę do tradycyjnego układu, gdzie logo bloga umieszczone jest na szczycie, a menu pod nim. Ostatnio jednak spodobał mi się bardziej minimalistyczny układ z grafiką w bocznej szpalcie i zaczął się problem z menu
Nie wiem jak wygląda Twój szablon w zakładce Układ, ale standardowo nie powinno być problemu by dodać jakiś gadżet tuż nad Blogowym "posty w blogu" (Blog1).
Zalinkowałem wyżej wątek, o którym mi chodziło, bo podany przez Ciebie zawiera wiele kodów a w tamtym podany jest ten, z którego (po kilku modyfikacjach) sam często korzystam.
Htsz, okej, w takim razie spróbuję z nim raz jeszcze
Trochę głupio to przyznać, ale pierwszy raz miałam problem ze wstawieniem tego kodu w edytorze html [stąd też blockquote wstawiałam przez ten arkusz css]. I dzisiaj, dzięki Tobie zorientowałam się, że po prostu po wejściu w edytor html on nie wyświetla się w całości i muszę go sobie rozwinąć [załącznik] - dlatego sobie przestałam z nim radzić
Dzięki za pomoc, mam nadzieję, że uda mi się jutro coś z tym wszystkim zdziałać
Okej, pobawiłam się i wszystko działa jak należy, raz jeszcze dzięki za pomoc i motywację
Ostatnia rzecz: kombinowałam z marginesami i 'center', ale nic mi nie zadziałało Co powinnam zrobić, aby zakładki w menu były wyśrodkowane? Mam nerwicę natręctw i denerwuje mnie, że 'O mnie' znajduje się bliżej lewej krawędzi niż 'Cykle i projekty' prawej Da się to w ogóle zmienić?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).