Wysłany:
2013-07-15, 20:41[Szablon Flexor Magazine] edycja wyglądu: tekst, gadżety itp
Witam! Szperałam na tym forum i znalazłam pytanie pewnego użytkownika jak wykonać taki szablon: http://www.daisyline.pl/ . Padła porada by pobrać go stad:
i dostosować pod siebie. pobrałam i mam kilka pytań:
1. Jak pozmieniać czcionki? (opcja "zaawansowane" zablokowana)
2. Jak pozmieniać kolory gadżetów?
3. Jak ustawić ten duży prostokąt? (żeby pokazywało tam nasze przykładowe posty/ostatnie posty)?
4. W tych okienkach/pół kaflach moje zdjęcia są mega rozciągnięte. Jak tego uniknąć?
Będę wdzięczna za każdą radę bądź linki do podobnych wpisów
[ Dodano: 16-07-2013, 15:38 ]
Poradzi ktoś coś? Może jak usunąć ramki z gadżetów?
[ Dodano: 16-07-2013, 23:10 ]
Bardzo mi się spodobał ten szablon, proszę o choćby drobne rady!
1. Jak pozmieniać czcionki? (opcja zaawansowane zablokowana)
nie jest zablokowana. Przy tworzeniu szablonu nie ustawili takiej możliwości by edytować szablon w zakładce "dostosuj". Trzeba grzebać ręcznie. Z niestandardowych czcionek widzę tam:
trzeba ją podmienić na inną z Google Fonts: http://www.google.com/fonts/ - pamiętaj o tym by obsługiwała polskie znaki jeżeli chcesz ich używać w tytułach postów i gadżetów na blogu. Potem trzeba jeszcze odszukać wszystkie miejsca, gdzie użyto
Kod
'PT Sans Narrow'
i zamienić tę nazwę na nową.
Cytat
2. Jak pozmieniać kolory gadżetów?
aurelia92 napisał/a:
Może jak usunąć ramki z gadżetów?
Interesuje Cię to:
Kod
#sidebar .widget, .tabber, #single-widget .widget
będzie tam background (tło), border (obramowanie), box-shadow (cień).
aurelia92 napisał/a:
3. Jak ustawić ten duży prostokąt? (żeby pokazywało tam nasze przykładowe posty/ostatnie posty)?
należy wykasować przykładowe teksty w każdym z nich i wpisać własne, w znacznikach h2 znajdują się tytuły wpisów, w <p> opisy, zamiast # dajemy pełny link do podstrony lub wpisu. Dwukrotnie wklejamy link do obrazka - miniatura i duży. Wysokość i szerokość jest podana 650x305 i 140x75 (samo pomniejsza ten duży do takiej).
aurelia92 napisał/a:
4. W tych okienkach/pół kaflach moje zdjęcia są mega rozciągnięte. Jak tego uniknąć?
Tam są podane stałe wartości dla miniaturek. Bawiliśmy się z tym już kiedyś na forum edycja miniatur w kafelkach
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).