Ania Helenka Blogger.Klub
Wysłany:
2018-06-25, 21:09[Szablon Jordan] zepsuty skrót posta na stronie głównej
Dobry wieczór!
Kochani, pomóżcie proszę rozwikłać mi pewną zagadkę. Mam szablon o strukturze kafelkowej. Na każdej stronie głównej jest kilka wpisów (zdjęcie+tytuł+1-2 pierwsze zdania). Na stronie szóstej jeden z wpisów nie ma tytułu, a pod zdjęciem wyświetla się calutki tekst. Jak to naprawić? Nie mam pojęcia, czemu tak się stało. Szukałam w google rozwiązania swojego problemu, ale nic nie znalazłam. Może dlatego, że nawet nie wiem, jak ująć jego istotę w 5 słowach.
To link do strony 6:
Problemem jest sposób Tworzenia kafelków w starych motywach. Wykorzystywany był do tego javascript, który pobierał informacje o tytule, adresie wpisu, dacie, etykietach i treści. Następnie mielił to i przerabiał na skrót ze zdjęciem. Problem pojawiał się kiedy został użyty cudzysłów - najczęściej w tytule wpisu. W ten sposób skrypt się wykrzaczał i pokazywał całość.
Jak tego uniknąć? W tytule korzystać z ' ' a treść skracać ręcznie po pierwszym zdjęciu i akapicie. Są też inne metody, ale wymagają edycji kodu HTML szablonu a nie zawsze jest do tego łatwy dostęp, szczególnie w wersjach demo.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).