Wysłany:
2016-09-21, 21:38[Szablon Minimal] Jak zrobić poziome menu na czarnym pasku?
Aaaa! Potrzebuję pomocy. Nareszcie zmieniam wygląd bloga na bardziej estetyczny. Wgrałam Minimal Clean Template. Zupełnie nie mam pojęcia, dlaczego zakładki w menu są pionowo, a nie po bożemu poziomo. Chciałabym, żeby były na tej czarnej belce, zgrabnymi białymi literami, wyśrodkowane... Tymczasem zupełnie nie ogarniam!!! Czy tu jakieś kody są potrzebne? Bo jak zmieniam układ i przesuwam strony pod Headera, to daje mi właśnie taki efekt
Kod
http://mumnaopak.blogspot.com/
Tylko błagam, łopatologicznie! Zupełnie nie czaję tych technicznych spraw ;(
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
A może drobna podpowiedź, czego dokładnie mam szukać? W dokumentacji? Czy wtyczkach? W tych ostatnich są dok txt z kodami na każde pole. Czyli aboutme, sidebar-social, itd. Żadnej instrukcji nie widzę.
W folderze z dokumentacją jest plik documentation.txt a tam sekcja "Setting up the menu", w której napisano, że w zakładce Układ na bloggerze należy edytować "Top navigation" i wkleić zawartość z pliku topnavi.txt (z folderu plugin). Potem kod, który wkleisz należy uzupełnić adresami URL stron i kategorii.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).