ultraman23
Blogger.Klub
Dołączył/a: 19 Kwi 2013 Posty: 97
|
Wysłany:
2013-10-06, 23:17 [Szablon MXfluity] poszerzenie bloga, wielkość fontu, menu
|
|
|
Witam. Postanowiłem nie kombinować z domyślnymi narzędziami bloggera i pobrać jakiegoś gotowca. Jest to czego się spodziewałem. Nie do końca mi odpowiada. To znaczy, ogólnie jest fajny, podoba mi się kolorystyka itp, ale szczegóły tworzące całość wymagają zmian.
Do rzeczy, szablon to MXfluity pobrany stąd: http://btemplates.com/201...plate-mxfluity/
Pierwsza rzecz, na której mi zależy to poszerzenie bloga. Jeśli prawa kolumna ma być taka szeroka to poszerzyć muszę także tę po lewej stronie. Do tego szpalta z samym postem też żeby była równie szeroka. To chyba się jakoś ze sobą wiąże. Da się to zrobić?
Druga rzecz to powiększenie tego maczku jakimi są litery w postach. Za małe. Chciałbym żeby były to chociaż 14px lub 16px. Jeszcze co do czcionki to chciałem ją zmienić, bo polskie znaki są źle wyświetlane w tytułach i większych napisach.
Chciałbym jeszcze żeby bezużyteczne napisy "Home" "About" itp zostały zastąpione kategoriami, które przeniosły się na dół.
Oprócz tego kolejnym upierdliwym szczegółem jest taki jakiś filtr po najechaniu na nazwę bloga. Chciałbym żeby się nie pojawiał akurat w tym miejscu, a zarazem żeby napis nadal był linkiem do strony głównej.
I ostatnie co przychodzi mi do głowy to to, żeby czerwone linki po prawej stronie nie robiły się szare po kliknięciu w nie.
Da się to wszystko zrobić? Bo może nie, ja się nie znam, ale jeśli tak to bardzo prosiłbym o pomoc.
|
|