Wysłany:
2018-10-29, 13:56[blogger] Tytuł i opis bloga - czcionka i odstęp
Witam. jestem tu nowa i mam kilka problemów z którymi nie wiem jak sobie poradzić na blogu.
najważniejszy chyba jest ten dotyczący samej nazwy bloga i jej wyglądu.
Link do mojego bloga:
Kod
https://somewhereincyprus.blogspot.com/
1. Nie podoba mi sie, że opis (description) bloga jest tak bardzo odsunięta od samej nazwy
Pokombinowałam cos w Inspectorze (f12) i nawet w miare dobre wyniki otrzymuję ale nie potrafię później odnaleźć takich linijek w moim kodzie w edycji html żebym mogła takie same zmiany wprowadzić.
Tu jest jak to wygląda na stronie:
Tu jest efekt jaki mnie więcej bym chciała osiągnąć:
2. Druga sprawa to ta nazwa na mobile jest to wogóle nie do zaakceptowania jak to obecnie wygląda bo dzieli wyraz:
widzę, że problem 1) udało się rozwiązać? To zazwyczaj kwestia marginesu zewnętrznego lub wewnętrznego (margin / padding) tytułu bądź opisu bloga.
Jeżeli chodzi o 2), czyli wielkość nazwy bloga, to sugeruję zapoznanie się z czymś takim jak @media queries i dodanie dla rozmiaru komórkowego mniejszego rozmiaru tekstu dla znacznika h1 w tytule bloga.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).