Uwaga, ten temat ma już ponad 5 lat. W międzyczasie Blog.pl przeszedł na WordPress i obecnie można wygenerować sobie statyczne podstrony pod zakładki "o mnie", "kontakt" czy "współpraca".
-----------------------------------------
w przypadku blog.pl nie można generować dodatkowych stron na blogu, dlatego poradzić sobie można tylko na dwa sposoby.
1) Rezygnujemy z Księgi gości. Zamiast tego wklejamy tam kod szablonu, kasujemy zmienne i dodajemy własny opis oraz zdjęcie - wszystko oczywiście w odpowiednich miejscach (czyli tam gdzie były notki, a tam gdzie menu wstawiamy jakieś linki np. do ulubionych stron.) na stronie głównej linkujemy do Księgi opisując link jako "strona o mnie"
2) zakładamy sobie konto www na republice (kurs), na komputerze tworzymy plik .html, wklejamy do niego nasz szablon, dodajemy opis i zapisujemy zmiany. Następnie wgrywamy to na serwer republiki (kurs). Potem linkujemy na blogu do tego pliku. Minusem jest to, że dana podstrona będzie miała adres twojanazwa.republika.pl/podstrona.html a nie twojanazwa.blog.pl/podstrona
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Temat stary, ale się podłączę, bo mam podobny problem. Na co dzień urzęduję na bloxie, tam akurat ze stronami dodatkowymi problemów nie ma i myślałam, że tak jest wszędzie. No ale niestety męczę się akurat dla odmiany z blog.pl i w związku z tym mam pytanie - jak zrobić taką nieszczęsną podstronę (dział "o mnie"), tylko nie na republice? Mianowicie chodzi mi o coś takiego jak tu:
http://ro_redakcja.w.interii.pl/ann1.html
albo
http://fbierka.w.interii.pl/zdjeciemamy.html
(co prawda w tym ostatnim jest "puste" tło, a zależałoby mi na wklejeniu jednolitego szablonu, takiego samego jak do strony głównej, księgi gości itp. - tak jak jest chociażby na stronie z pierwszego linka).
Pewnie rzecz jest banalna, ale jak chodzi o serwis blog.pl i interię to ja jestem totalnym laikiem i trzeba do mnie łopatologicznie. (; Gdzie/jak mam się zalogować, żeby sobie taką stronę w interii zrobić i jak wstawić szablon? Poratuje ktoś?
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).