86. W Rosji mycie zębów częściej niż dwa razy na dobę jest zakazane.
82. W Kanadzie, jeżeli zostaniesz wypuszczony z więzienia masz prawo domagać się strzelby, amunicji i konia, by móc wyjechać z miasta.
78. W Wielkiej Brytanii mężczyzna, który poczuje nagła potrzebę odcedzenia kartofelków może to zrobić sikając na tylne koło pojazdu jednocześnie trzymając prawą rękę na owym środku lokomocji. Nic nie wiadomo jednak o tym, by musiał być właścicielem takiego pojazdu.
76. W angielskim mieście York można legalnie zabić Szkota. Pod warunkiem, że ma on ze sobą łuk i strzały. (od razu nasuwa mi się myśl: biedne Elfy...)
65. W Singapurze zakazana jest sprzedaż gumy do żucia.
54. W Minnesocie spanie nago jest surowo zabronione. (czyli po seksie trzeba jeszcze wskoczyć w piżamkę. ma-sa-kra.)
49. W Nebrasce nie wolno kichać i bekać podczas mszy.
46. W stanie Connecticut nie wolno chodzić do tyłu po zmroku.
35. W Wielkiej Brytanii dama nie może jeść czekolady na przyjęciach.
34. W stanie Wirginia łaskotanie kobiet jest nielegalne.
26. W Szwecji prostytucja jest legalna, ale nie wolno korzystać z usług prostytutek.
21. W Nowym Meksyku kobieta nie może się pokazać w miejscach publicznych... nieogolona. (to by się w Polsce też przydało)
17. Na Filipinach samochody z rejestracją zaczynająca się od 1 lub 2 nie mogą jeździć po ulicach w poniedziałki, te z 3 lub 4 - we wtorki, te z 5 lub 6 - w środy, te z 7 lub 8 - w czwartki, a te z 9 lub 0 na początku mają zakaz poruszania się po drogach od piątku 7.00 rano do końca niedzieli.
Finałowa dziesiątka jest naprawdę mordercza. Ostatnie dwa chyba najbardziej mnie zniszczyły.
^.^ więcej takich głupot!
z podobnych rzeczy, to miałam kiedyś napisane za co w Chinach jest kara śmierci, niewiele pamiętam ale np:
- zabicie tygrysa,
- zniszczenie środka komunikacji miejskiej,
- szantaż,
- sprzedaż dwóch skór pandy wielkiej,
- porwanie i sprzedaż 118 dziewczynek,
- korupcja...
i wiele innych. Jak znajdę te wydruki to je przepiszę.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-09-14, 23:03
Czytałem już je kiedyś. 21 jest dobre.
(na komixxach zobaczyłeś?)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).