no to jest zapis typu eksel, htsz tylko źle wymierzył skalę
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-12-25, 18:23
Zzielona, trudny nie jest, ale trzeba ogólnie ogarnąć podstawy języka . Dzisiaj zrobiłem jeszcze 3 programy. Jeden z nich oblicza pole koła na podstawie jego promienia (to chyba najprostszy program xD), a drugi wylicza średnią ważoną, ale nie jest on do końca gotowy.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-12-25, 22:41
miglu149, ja byłam w klasie matematyczno - informatycznej i pisaliśmy programy. Co prawda nie było to Delphi, ale Pascal i z tego co mi wiadomo to to jest prawie to samo (jak nie to samo ). I program, który oblicza masę BMI jest bardzo prosty... Biorąc pod uwagę, że tam jest do zastosowania jeden wzór i przypisanie końcowych wartości do tekstów "ważysz za dużo" czy "ważysz za mało" i tyle .
program nie jest trudny był robiony dawno temu na zajęciach, zastosowane tam były chyba jakieś funkcje warunkowe (już nie pamiętam). Nie twierdzę, że może nie zawierać błędu, ale wydaje mi się, że to dla jakiś przedziałów wiekowych było..
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
godson90
Wysłany:
2008-12-26, 10:16
Twoje BMI: 20,81
masa prawidłowa
Bardzo się z tego cieszę chodź wolał bym przytyć parę kilogramów
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-12-26, 12:53
Htsz, warunek musi być, bo jeśli waga jest mniejsza niż coś to coś, a jeśli większa to coś . Ja robiłem w C++. Delphi i Pascala w ogóle nie znam .
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).