Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-01-01, 21:12
Ostatnie blogowe opowiadanie HP, które wyceniłem na 6 było http://znana-historia-panny-evans.blog.onet.pl
autorka miała kilka bardzo dobrych pomysłów co do postaci i samej fabuły, wykorzystała informacje, o których wspomniała Rownlig, dodała dużo od siebie, ale wydaje mi się, że osoba znająca Pottera przystałaby na jej propozycje. Minusem był brak dokładnych opisów, przez które osoba nie czytająca Pottusia mogła się pogubić...
a tak w ogóle, to osoby piszące skupiają się na ciągle na tym samym... Rownlig stworzyła tyle postaci, że o każdej można stworzyć dobre opowiadanie, tylko trzeba chcieć zebrać te strzępki informacji i pomyśleć...
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-01-02, 00:06
Ja kiedyś sama takie ff pisałam . Dawno temu to było, ale wiem, że to świetna zabawa. Swoją drogą... Zawsze można się tutaj pobawić w taką gierkę (która nie pamiętam jak się nazywa ) ale polega na tym, że każdy sobie tworzy jakiegoś bohatera, opisuje jego losy, które przepalatają sie z losami innych uczestników zabawy. To chyba rpg jakiś jest czy cholera wie co . Ale całkiem ciekawe to jest. I niekoniecznie tematyka musi być fantastyczna czy o Harrym Potterze .
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-01-02, 10:49
Wystarczy wejść na jakąś grę MMORPG i wszyscy w profilach mają swoje historię... Ja kiedyś grałem w taką grę fabularną i musiałem mieć opowiadanie o sobie, historię itd. Na jakieś 500 graczy ze 100 miało baaardzo długi opis. .
miglu149, a mógłbyś podać jakiś przykład takiej gry? Zaintrygowało mnie to
miglu149 mm1
Wysłany:
2009-01-10, 13:13
Kiedyś była tak gra pod adresem woa.home.pl . Właśnie w nią grałem około 2-3 lat. Potem administrator sprzedał grę jednemu z graczy, który się w ogóle nią nie interesował i wchodził raz na 2 miesiące (podejrzewam, że usuwał całą pocztę). Przez to gra poszła na dno i ją usunął. Możesz poszukać takich gier na silniku Vallheru, ale żebyś mogła sprawdzić je "od środka" musisz się tam rejestrować.
miglu149 mm1
Wysłany:
2009-01-10, 16:26
Oczywiście PROSZĘ
A tak na serio... Ktoś kiedyś stworzył silnik (podstawa) pod grę. Nazwał go Vallheru i teraz jest ogólnodostępny (nawet ja kiedyś stworzyłem taką grę). To jest gra tekstowa przez przeglądarkę. Zero grafiki... Bardziej na wybraźnię. Fantasy.
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 399 Miasto: Dom
Wysłany:
2009-01-11, 01:04
Ja przeczytałem HP kilka razy każdą część, pisałe FAN Fiction, nie żadne Fun ;p, oceniane było na dobre, i wcale niekonieczne jest pisanie stylem Rowling, gdyż jest to nasze FF, więc naśladowanie Rowling, byłoby raczej nie na miejscu....
Pozatym, chciałbym przypomnieć, że nie przy każdej książce można pisać FF, gdyż niektórzy autorzy nie pozwalają...
@miglu, nie tylko Vallheru, ze strony: www.sourceforge.net, mozna pobrać, wiele sliników gier, najpopularniejszą jest Ugamela - Ogame, sam prowadziłem taką gre - nie polecam, bardzo dużo błędów, chodź ukazała się nowa wersja - XNova, podobno wyeliminowano 80% błędów, ale nie testowałem...
______________________________________________________ [you], nie czytaj moich postów, są bez sensu...
miglu149 mm1
Wysłany:
2009-01-11, 11:56
Brom, przeczytaj sobie całą rozmowę... Chodziło o "fabularne profile/historie graczy", nie o gry. Wiem, że silników jest parę, ale nie będę wymieniał wszystkich wspominając o jednym...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).