nevada menthol
N.N.
Wiek: 40 Dołączyła: 16 Wrz 2007 Posty: 507 Miasto: Sos/Chrz/Krk
|
Wysłany:
2008-01-10, 21:56 [mój dylemat] zarabianie pieniędzy czy pasja?
|
|
|
otóż stoję przed dylematem - jak do tej pory większość znakomita kasy, jaką zarabiam bierze się z ankiet - pracuję jako ankieter. wykonuję swoje zajęcie jedynie dla kasy, i po prostu jest ono bardzo wyczerpujące, ale kasa jest z tego dobra. w październiku zaczęłam pracować też na akademii sztuk pięknych jako modelka do aktów i to po prostu było spełnienie moich marzeń. na początku było to tylko 10 h tygodniowo, teraz jest to już 20 h. dziś dodatkowo dostałam propozycję pozowania w weekend. jestem bardzo szczęśliwa, naprawdę, ale mam świadomość, że mniej czasu zostaje mi na ankiety i po prostu moge kondycyjnie nie wytrzymać robiąc to i to. a z pozowania nie chcę w żadnym wypadku rezygnować - powiedzcie mi, jak uważacie? zawziąć się spróbować wyrobić na tych ankietach? ASP daje mi naprawdę bardzo dużo radości... jakbyście postąpili? jak uważacie? ważniejsza jest pasja i realizowanie marzeń, czy zarabianie pieniędzy? czy to da się połączyć? dziennie robię cztery ankiety, każda okolo godziny. szukanie respondentów bardzo angażuje. mogę cały czas posiłkować się ludźmi z asp, ale w pewnym momencie oni się skończą...
|
|