Dobra, obserwowałem temat to czas się co nieco wypowiedzieć, no to lecimy
Klas napisał/a:
Jaki samochód odpowiedni dla mojej kobiety. Mały gabarytowo to niebezpieczny w stłuczce, duży ciężko się manewruje, jakie jest wasze zdanie na ten temat.
Tu nasze zdanie nie ma zbyt znaczenia, tutaj sami musicie podjąć decyzję czego potrzebujecie. Czy ma to być mały/duży samochód, ile mniej więcej rocznie kilometrów będzie przebywał, czy będą to krótkie odcinki, w mieście czy poza... i tak dalej... no i najważniejsze kwota maksymalna jaką chcecie przeznaczyć (oczywiście nie wydajemy wszystkiego na samochód bo w prawie każdym po zakupie poza sprawami papierkowymi są do zrobienia jakieś drobiazgi lub nieco poważniejsze rzeczy które wychodzą jakiś czas po zakupie)
Klas napisał/a:
no i mercedes, chociaż podobno to kupa plastiku?
Moim skromnym zdaniem wszystkie popularne samochody wyprodukowane po drugiej połowie lat -90 to kupa plastiku. Niektóre są na prawdę świetnymi kupami plastiku ale nadal...
Htsz napisał/a:
Moja mama jak zdała prawo jazdy to sprawiła sobie Golfa2, sprowadzonego z Niemiec. Stand bardzo dobry, ludzie myśleli, że licznik kręcony, bo miał nieduży przebieg (jak na swój rocznik) i był świetnie utrzymany. Ma go już 4 lata, jest tani w utrzymaniu, rzadko się psuje.
Musieliście mieć duże szczęście. Szczerze mówiąc Golfa II jako pierwszego auta dziś bym nie polecał, baaardzo ciężko jest znaleźć jakiś przyzwoity egzemplarz, zresztą z tego co pamiętam nawet ostatnie wyprodukowane II dziś mają już ponad 20 lat więc zostawmy je pasjonatom i szukającym bazy do jakiegoś projektu.
Htsz napisał/a:
Cytat
ps. baaaardzo lubie Golfa III i na początek byłby idealny cena to pewnie maks 10tys.
z tego co mi wiadomo to trójki często się psują.
To samo co z Golfem II, ciężko znaleźć nie zajechany i nie składany z przystanku egzemplarz.
A co do psucia to konkrety poproszę bo psuje się każdy samochód każdej marki.
Więc podsumowując niech autor sprecyzuje czego dokładnie potrzebuje.
Musieliście mieć duże szczęście. Szczerze mówiąc Golfa II jako pierwszego auta dziś bym nie polecał, baaardzo ciężko jest znaleźć jakiś przyzwoity egzemplarz, zresztą z tego co pamiętam nawet ostatnie wyprodukowane II dziś mają już ponad 20 lat więc zostawmy je pasjonatom i szukającym bazy do jakiegoś projektu.
nie wiem czy szczęście, nie ja decydowałem, nie ja prowadzę. Wybierał ktoś kto się zna, chyba głównie z uwagi na dostępność części i kwotę jaką kosztował. Mamie nie sprawia problemu, jest to jej pierwszy samochód a prawo jazdy robiła dopiero kilka lat temu.
Inna kobieta z rodziny pocina fiatem seicento ;D
Masz rację to kwestia przeznaczenia samochodu i kasy jaką chce się wydać.
Cytat
A co do psucia to konkrety poproszę bo psuje się każdy samochód każdej marki.
Mam w rodzinie mechanika, długo posiadał golfa2, jak i różne inne samochody. Trójkę omijał z daleka, potem zakupił 4. Kuzynka miała III i ciągle były z czymś problemy, wiadomo, że to pewnie od sztuki zależy, tutaj najbardziej problematyczny był silnik. Jeżeli silnik nawala, w samochodzie dla kobiety to raczej spory problem
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Przeszedłwszy przez opla kadeta (skarbonka - psuło się wszystko po kolei - ale to z kolei pomogło opanować reakcje na najważniejsze awarie i nabrać pewności na ulicy - w sensie: zmierz się z własnym strachem ), teraz jeżdżę mitsubishi carismą 1,6 - ma kilkanaście lat, jest dosyć głosna przy dużych prędkościach (wady uszczelek powodują mocno słyszalny szum powietrza i klekocze półeczka bagażnika - z przodu nie odczuwalne, ale jechać z tyłu to okropność
Jednak pomijając hałas - nie psuje się niemal wcale - co kilka lat tylko wymieniamy/poprawiamy sprzęgło, klocki i podobne duperele, ale nie boję się, że gdzieś się rozkraczy na drodze
Prowadzi się lekko, przełazi i wertepy i rzeki
Jedna wada - jest tak ciężka, że jako kobieta za diabła nie przepchnę jej na bok, jeśli np. wyładuje mi się akumulator. Zostawiam na środku i wracam po męża
No i bardzo dobrze postępujesz. Mitsu to dobra marka, naprawy eksploatacyjne to normalna rzecz, klocki, tłumik itp od czasu do czasu trzema wymieniać.
×Grzesiu uwaga! marketing szemrany?
Dołączył/a: 13 Sie 2012 Posty: 13
Wysłany:
2012-09-10, 13:21
Zawsze byłem za oplami, jakoś mi marka przypadła go gustu. Mam vectrę B w świetnym stanie. Oczywiście podobają mi się także inne samochody, ale ople są spoko w eksploatacji, naprawy też nie są kosztowne. Teraz za rozrząd z robocizną zapłaciłem 340 zł. Z kolei mój kumpel za taką samą rzecz w passacie zapłacił 700zł. Różnica jest.
Ja jak już zrobię prawko będę jeździć toyotą yaris mojego ojczulka, ale nie wiem jak to będzie, bo nie ma w niej wspomagania kierownicy i coś mi się wydaje, że będę się strasznie męczyć.
Zaczytana Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Paź 2013 Posty: 38 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-10-30, 21:21
A da się kupić coś sensownego do 10 tys?
Szukam i szukam i oducze się jeździć:/
A może ktoś na terenie Wrocławia sprzedaje? Musi mieć wspomagania, bo inaczej nie dam rady zaparkować:P
A da się kupić coś sensownego do 10 tys?
Szukam i szukam i oducze się jeździć:/
Do 10 tys można kupić. Ja mam Peugeota 206 za mniej niż 10tys. i jestem zadowolona. Jeżdżę ponad 2 lata, rocznie robię 15-20 tys. km i do tej pory nie było żadnej awarii, jedynie wymiana tego co trzeba typu olej,filtry no i przegląd. Auto tanie w utrzymaniu, małe, zwinne dla kobiety idealne. Mamy drugie auto większe i jak dla mnie 206 jest wygodniejsza.
W okolicy bardzo dużo kobiet jeździ tym autem. U nas jest tak popularny jak kiedyś przysłowiowy "maluch".
______________________________________________________ Zapraszam Was do mojego świata: www.modjus.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).