Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
to było komentarz do tych "wszystkich próśb". Rozumiem uzyskać od kogoś doświadczonego poradę i się czegoś nowego nauczyć. Jednak robić coś tylko tak jak ktoś nakazuje jest dla mnie średnio do przyjęcia. Skoro ktoś nie umie prowadzić restauracji sam, nic się po takim programie nie nauczył, bo jedynie jak małpka robił co ta pani kazała, może powinien się zastanowić nad innym sposobem na życie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
to było komentarz do tych wszystkich próśb. Rozumiem uzyskać od kogoś doświadczonego poradę i się czegoś nowego nauczyć. Jednak robić coś tylko tak jak ktoś nakazuje jest dla mnie średnio do przyjęcia. Skoro ktoś nie umie prowadzić restauracji sam, nic się po takim programie nie nauczył, bo jedynie jak małpka robił co ta pani kazała, może powinien się zastanowić nad innym sposobem na życie
Sa ludzie którzy maja marzenia o np własnej rodzinnej restauracji, są tacy którzy taka restauracje odziedziczają po kimś pragną by ich restauracja była na poziomie a skąd maja wiedzieć jak się za to zabrać skoro nigdy nie mieli z tym styczności ? Poza tym w ostatnim programie właścicielka restauracji wykazała się własna pomysłowością i gdy Gessler przyszła na kontrole była zaskoczona jej oryginalnym pomysłem karty dan na każdy dzień tygodnia. Jak widać można robić to co pani Gessler mówi a można tez prześcignąć mistrza i wyjść z własnymi pomysłami gdy już się wie o co w tym wszystkim chodzi
Imię: Lia Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 21 Paź 2010 Posty: 32 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2010-10-31, 13:18
Wczoraj była totalna klapa... Rozumiem, że ludzie nie chcą robić wszystkiego tak jak pani Gessler, bo to w końcu ich restauracja (nawiązując do ~Htsz), ale kurczę, oni w ogóle nie skorzystali z jakiejkolwiek porady!
Bardzo spodobało mi się, że przyszły dwie nowe osoby, wczuły się w swoją rolę i robiły to co do nich należy. Nagle na końcu dowiadujemy się, że pracowali tylko parę dni. WTF? Może atmosfera im nie odpowiadała, może zarobki, a może samo miejsce. Kto tam ich wie. Właściciele nie zrobili raczej nic, by ich zatrzymać.
Myślę, że to co uczynili po rewolucji świadczy jedynie o nich samych. Wrócili do dawnego porządku, dalej nie mają klientów i jakoś egzystują. Dla mnie to zmarnowany czas - pani Gessler i ich. Po co była im potrzebna w takim razie rewolucja?
Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 630 Miasto: z łożyska
Wysłany:
2010-10-31, 13:29
Lia napisał/a:
może zarobki
Nie słyszałaś chyba, co powiedziała właścicielka o tej szefowej kuchni nowej. Nie zapłaciła jej i nie usłyszała, czy chciałaby dalej u nich pracować.
No peeewnie, za Bóg zapłać pracować
Nie czaję tego. Zaprosić, potem się fochać, potem olać i na końcu upaść.
Przyznam, że widziałam tylko jeden odcinek i to z wielkim niesmakiem. Rozumiem ideę, ale postępowanie pani Gessler mnie odrzuciło... Służyć radą to jedno, ale narzucić swoją wizję w ogóle nie dbając o to co myślą i co chcieli by właściciele to drugie. W końcu to ich restauracja Na jakiś kompromis powinna z nimi pójść zanim zacznie wymagać zmian.
I dzięki, to mi wystarczy. ;] Ten program to dziadostwo, poza tym marna kopia programu z Gordonem Ramsay'em - oryginał widziałam kiedyś w wakacje, jak padało i akurat miałam telewizor w pokoju w Zakopcu. Przyznam, że mnie to bawiło. Ale to nasze, to jakaś taka słabizna. Gesslerowa, jak dla mnie, nie ma za grosz tej charyzmy i całość jest taka wymuszona. ;/
______________________________________________________ – A fella I knew in El Paso took all his clothes off and jumped on a cactus. I asked him same question: „why?”.
– And...?
– He said: „It seemed to be a good idea at the time”.
[Vin, "The Magnificent Seven"]
Uważam ,że robi bardzo dobrą robotę.
Siedzieć i jęczeć to każdy potrafi,
więc potrzebna jest rewolucja.
Świetna organizatorka
i naprawdę niektórzy restauratorzy to zgroza...
Osobiście wolałam program Pana Adama, ale już go chyba nie emitują w TVP? Szkoda, najbardziej mi się podobał ten cykl na EURO 2012 kiedy przedstawiali narodową kuchnię uczestników Mistrzostw Europy. Najlepszy odcinek to ten o reprezentacji Włoch
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).