Wysłany:
2011-04-16, 23:59[serial] IT Crowd (Technicy Magicy) - z napisami pl
Niedawno oglądnąłem wszystkie dostępne części tego serialu i chętnie polecę go innym.
Są oczywiście pewne warunki - musi was śmieszyć angielskie poczucie humoru no i trzeba być chociaż po części geekiem ;P
Akcja the IT Crowd rozgrywa się w dziale IT dużej firmy. Na początku poznajemy Jen, która stara się o pracę w tej firmie, ale nie przewidziała jednego, że zostanie wydelegowana do opiekowania się działem IT - nie zna się oczywiście na tym kompletnie a szef korporacji zatrudnił ją na tym stanowisku, bo miała wpisane w CV umiejętność obsługi komputera (a umie jedynie wysyłać maile)
i tak Jen ląduje na samym dole budynku z dwoma panami administratorami z działu IT o imionach Roy i Moss - którzy stają się jej podwładnymi. Obaj to typowi (stereotypowi) informatycy.
poniżej dwa filmiki obrazujące nieco klimat tego serialu:
zachowanie Mossa podczas zagrożenia pożarem
panowie natrafiają na robota, który jak się okazuje...
Serial składa się z czterech serii po sześć odcinków każdy, czyli łącznie: 24 - każdy ma około 20 minut a można je oglądać np. tutaj:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Uwielbiam ten serial!
Myślę, że może spodobać się nawet nie-geekom, chociaż oczywiście tacy widzowie na pewno będą czerpać mniej przyjemności z oglądania, bo nie wyłapią wszystkich nawiązań bądź nie będą zachwycać się rzeczami stojącymi na półkach w ich pokoju. Ze rozumieniem żartów nie powinno być natomiast żadnych problemów, no chyba, że mają oglądać to antykomputerowi rodzice :p
______________________________________________________ Xi'clu - recenzje książek o Japonii, Azji... science-fiction i fantastyki też nie zabraknie. A, no i wypocin własnych również!
Ja jestem nie- geekiem A serial jest genialny! Obejrzałam każdy odcinek po kilka razy! Uwielbiam to, ale mnie w ogóle śmieszy angielskie poczucie humoru
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).