Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2009-09-21, 16:58 [serial] Skins (pl: Kumple) z napisami po polsku
|
|
|
Dowiedziałem się o tym serialu na wykopie oznaczonym jako "Serial, którego nigdy nie wyemituje polska telewizja" i w prawdopodobnie może się tak stać z uwagi na treści w nim zawarte. Daleko także naszym produkcjom do sposobu poruszania pewnych tematów w taki sposób jak to zrobiono w tym serialu.
Skins to brytyjski serial o 10 nastolatkach (około 17 lat). Nagrywany w mieście Bristol, sceny szkolne w John Cabot CTC. Pokazuje ich codzienność, problemy, imprezy, poruszany jest temat narkotyków, manipulacji, przyjaźni, miłości i seksu - przedstawiany z różnych stron.
Każdy odcinek przedstawia problemy, któregoś z bohaterów. Cassie to anorektyczka, Anwar jest muzułmaninem, Tony hedonistą, Sid to prawiczek zakochany w Michelle a ona to łamaczka męskich serc. Jest tam także Chris zakochany w nauczycielce psychologii, Maxxie homoseksualista, Effy najsamotniejsza dziewczyna na swiecie oraz Jal, która gra na klarnecie.
Produkcja ponoć szokuje samych Brytyjczyków. Nie brakuje tam nagości zarówno ze strony głównych bohaterów jak i np. ich serialowych rodziców. Pierwszy sezon serialu powstał dość dawno i emitowano go na początku 2007 roku (Sezon 2 - 2008 Sezon 3 - 2009 Sezon 4 - 2010). Z tego co widziałem w internecie na polskich forach wspominano o tym już rok temu. Trochę dziwne, że wcześniej o tym nie słyszałem.
Oglądnąłem jeden po drugim, siedem odcinków pierwszej serii z napisami po polsku, ponieważ nie znam na tyle angielskiego żeby zrozumieć co mówią, szczególnie, ze czasem bełkoczą po angolsku. Wciągnęło mnie to i czekam na więcej, jeszcze dwa odcinki pierwszej serii przede mną.
nie wiem na jakich zasadach jest to publikowane, ale serial dostępny jest na kanale YT:
Kanał YT Skins
każdy odcinek na YT podzielony jest na 5 części stąd oznaczenia np. 1x7 part5 (seria1,odcinek7,część5).
W serialu pojawiają się polskie wątki, czasem lepsze innym razem trochę ośmieszające, jak np dziewczyna na imprezie przedstawiana jako polka, ale z uwagi na to, że niby nie zna angielskiego rozmawiano z nią po francusku. Innym razem widać polską flagę w klasie historycznej. Sid ma także do napisania wypracowanie na temat Lecha Wałęsy.
W tych 7 odcinkach, które są już za mną rozpoznałem:
- Dev Patel (Anwar) - aktor grający w "Slumdog. Milioner z ulicy".
- Danny Dyer (Malcolm, mąż mamy Michelle) - grał w "Human traffic"
znacie ten serial ? jak wam się podoba ?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|