Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 34 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-11-25, 20:45
Dobry tłumacz może zrobić wszystko... Skoro mogę śmiać przy japońskim anime to dlaczego nie meksykanie przy polskiej kreskówce?
Podaj przykłady?
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-11-25, 21:45
Chociażby to, że Shrek (albo Epoka Lodowcowa, nie pamiętam dobrze) w polskiej wersji językowej był uznany za najlepszy wśród wszystkich przekładów. Podobnie może być w przypadku Włatców Móch, że Polska znowu będzie najlepsza (nacjonalista ze mnie xD). Może się także okazać, że meksykańska wersja będzie śmieszniejsza... To było luźnie spostrzeżenie.
Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
Wysłany:
2013-08-10, 12:06
Cytat
wersji językowej był uznany za najlepszy wśród wszystkich przekładów
Przez Polaków .
Co do "Włatców" - jak dla mnie SP bije go na całej lini, a on sam jest w porónaniu trochę nędzny.
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/
Tak troszeczkę zboczę z toru dyskusji, ale tylko troszeczkę.
Gdzieś w tym temacie przeczytalam, że "South Park" jest jednym z tych seriali, które są tak głupie, że aż śmkeszne. Tu się bardzo nie zgodzę, bo to jeden z najlepszych i najbardziej inteligentnych obecnie komentarzy do społeczeństwa. I naprawdę skłania do myślenia.
Co do "Włatców..." nie jestem przekonana. Słyszałam więcej negatywnych opinii, niż dobrych i generalnie odrzuca mnie coś, o czym mówi się "polski South Park".
______________________________________________________ http://book-wszechmogacy.blogspot.com <- nie tylko recenzje. Prowadzą cherubini w składzie: Maja, Mati i Twyla.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).