Pancernik
Wiek: 34 Dołączył/a: 04 Mar 2009 Posty: 26 Miasto: Wodzisław Śląski
|
Wysłany:
2009-03-06, 03:58 [pc] Tom Clancy`s H.A.W.X
|
|
|
Cytat Gatunek:
zręcznościowe ( strzelanina ) / symulatory ( samoloty wojskowe )
Premiera:
10 marca 2009 ( światowa data premiery )
27 marca 2009 ( data wydania w Polsce )
Wymagania:
Core 2 Duo 2.8 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 7800 lub lepsza), 7 GB HDD, Windows XP SP3/Vista SP1
Cytat Co odnotowałem po odpaleniu rozgrywki? Trudno było uciec od wrażenia, że mamy do czynienia z nową odsłoną Ace Combat. Po wyborze maszyny (w aktualnej wersji dostępnych było kilka autentycznych konstrukcji, jak F22 Raptor czy prototypowy rosyjski S-37 Berkut) akcja od razu przeniosła się nad wspomnianą rafinerię. W tym momencie zwróciłem uwagę na otoczenie – ten element już teraz wygląda naprawdę nieźle. Prowadzący prezentację pochwalili się, że wszystkie areny działań w finalnej wersji gry zostały (lub jeszcze zostaną...) opracowane w oparciu o zdjęcia satelitarne danych obszarów. Pozytywnie wypadło też oddanie głębi terenu – i znów przytoczę przedstawicieli Ubisoftu, którzy uświadomili nam, że jednocześnie generowany jest widok około 100 km wokół samolotu. Prowadzący zdecydował się (lub nie miał jeszcze innego wyboru...) w menu hangaru na amerykańskiego Raptora. Ten ostatni zarówno w opcji widoku zza samolotu, jak i w wersji zza jego sterów prezentuje się równie przyzwoicie.
Jestem ledwo po grze jak na razie w wersję demonstracyjną, gra zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Ale ma również ogromne wymagania sprzętowe, te podane wyżej to minimalne. Cóż pozostaje mi tylko czekać na premierę. A wam pozostawiam link do ściągnięcia wersji demonstracyjnej i testów.
Kod http://www.bigdownload.com/games/tom-clancys-hawx/pc/tom-clancys-hawx-demo
1200 MB.
|
|