goodforyoudp
Blogger.Klub
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
|
Wysłany:
2016-04-11, 14:52 GA modyfikacja - współczynnik odrzuceń
|
|
|
Pisałam już na priv do Htsz, ale zapytam również i Was - może ktoś ma w tym temacie wiedzę i doświadczenie.
Czytałam sporo na temat modyfikacji kodu GA. W chwili obecnej każde wejście na bloga poniżej określonej ilości czasu jest odrzuceniem. Tak samo, gdy ktoś wejdzie tylko na jeden post i nie przejdzie na inny.
Jest modyfikacja kodu GA, który pozwala zliczać wejścia np. powyżej 10 sec jako normalną sesję, a nie odrzucenie.
Czy ktoś korzystał z tej modyfikacji? Kod wygląda tak:
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-XXXX-XX‘, ‘auto’);
ga(‘require’, ‘linkid’, ‘linkid.js’);
ga(‘require’, ‘displayfeatures’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
setTimeout(“ga(‘send’,’event’,’Profitable Engagement’,’time on page more than X minutes‘)”,XXXXX);
</script>
#1 Replace the ‘UA-XXXX-XX’ with your Google Analytics property number
#2 Replace X minutes with the minimum time required to profitably engage with your website users in minutes.
#3 Replace XXXXX with the minimum time required to profitably engage with your website users in milli seconds.
Niestety u mnie ten kod w bloggerze, w edycji html po zmianach jak powyżej jest na czerwono - coś jest chyba nie tak. Czy możecie mi pomóc - jak zmodyfikować kod, żeby działał. Obecnie też nie działa na GA (wkleiłam go przedwczoraj), współczynnik odrzuceń jest bez zmian.
|
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl |
|