Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Zamknięty przez: Htsz
2013-02-08, 23:45
Autor Wiadomość
Brom 
WordPress.Klub
vel. Kutwa


Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 399
Miasto: Dom

  Wysłany:    Loading

Siema, zna ktos skrypt na loading ze wpisujesz adres a przed otwarciem strony pisze loading i sie laduje bo nie lubie kiedy wchodze na strone i pol grafiki nie zaladowanej wiec jezeli zna ktos skrypt to bardzo prosze o napisanie pozdro

Aha moja strona domowa www.kutwa.prv.pl :zdegustowany: :D :zdziwko: :rotfl: :cool: :chytry: :luka: :padam: ;) :) :] :P :kwasny:
______________________________________________________
[you], nie czytaj moich postów, są bez sensu...
 
  podziel się tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Kitana 
Blogowicz.Friend
Cathar


Wiek: 36
Dołączyła: 17 Lut 2006
Posty: 124
Miasto: Ścieżka lewej ręki

Wysłany: 2006-03-19, 20:10   

Skrypt? Tu chyba flash sie kłania ... :|

http://inventive.ovh.org/2/turotiale/preloader.php

btw. przystopuj z emotkami .
______________________________________________________
................................
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 83
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 814 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8934
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2006-03-19, 20:21   

Kitana, niekoniecznie ;)

Kod


<SCRIPT language=JavaScript type=text/javascript>
<!-- //
var locationAfterPreload = "index1.php"
var lengthOfPreloadBar = 200
var heightOfPreloadBar = 4

var yourImages = new Array("tlo1.gif","obrazki/normal71banner.gif")

if (document.images) {
var dots = new Array()
dots[0] = new Image(1,1)
dots[0].src = "box.gif" // default bar color
dots[1] = new Image(1,1)
dots[1].src = "box1.gif" // color of preloading progress
var preImages = new Array(),coverage = Math.floor(lengthOfPreloadBar/yourImages.length),currCount = 0
var loaded = new Array(),i,covered,timerID
var leftOverWidth = lengthOfPreloadBar%coverage
}
function loadImages() {
for (i = 0; i < yourImages.length; i++) {
preImages[i] = new Image()
preImages[i].src = yourImages[i]
}
for (i = 0; i < preImages.length; i++) {
loaded[i] = false
}
checkLoad()
}
function checkLoad() {
licznik.innerText = Math.round(currCount * 100 / preImages.length) + "%";

if (currCount >= preImages.length) {
location.replace(locationAfterPreload)
return
}
for (i = 0; i <= preImages.length; i++) {
if (loaded[i] == false && preImages[i].complete) {
loaded[i] = true
eval("document.img" + currCount + ".src=dots[1].src")
img_loaded.innerHTML = "..::LOADING::.."
currCount ++
}
}
timerID = setTimeout("checkLoad()",10)
}
// -->
</SCRIPT>
<BR>

<BR>
<TABLE border=0 width=400 ALIGN="center">
<TBODY>

<TR>
<TD align=middle>
<DIV
style="FONT-SIZE: 10pt; FONT-WEIGHT: bold">Trwa ładowanie strony...</DIV><BR>
<DIV id=img_loaded
style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-WEIGHT: normal"></DIV><BR>
<DIV id=licznik
style="FONT-SIZE: 26pt; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-ALIGN: center"></DIV>
<SCRIPT language=JavaScript type=text/javascript>
<!--
if (document.images) {
var preloadBar = ''
for (i = 0; i < yourImages.length-1; i++) {
preloadBar += '<img src="' + dots[0].src + '" width="' + coverage + '" height="' + heightOfPreloadBar + '" name="img' + i + '" align="absmiddle">';
}
preloadBar += '<img src="' + dots[0].src + '" width="' + (leftOverWidth+coverage) + '" height="' + heightOfPreloadBar + '" name="img' + (yourImages.length-1) + '" align="absmiddle">'
document.write(preloadBar)
loadImages();
}
// -->

</SCRIPT>
<BR><BR><A href="javascript:window.location=locationAfterPreload"
>Pomiń preloading </A>


tylko trzeba to sobie odpowiednio uprzątnąć

przykłady:
- http://htsz.pl/home/index.html
- http://muse.pl/miras/foto.html
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
Kitana 
Blogowicz.Friend
Cathar


Wiek: 36
Dołączyła: 17 Lut 2006
Posty: 124
Miasto: Ścieżka lewej ręki

Wysłany: 2006-03-19, 20:45   

No a jak przeglądarka nie obsługuje javy? Ja np, na lisku mam wyłączoną obsługę javascript :|
I nie chce się ładowac w ogóle ...
______________________________________________________
................................
 
  podziel się tym postem na:
Sould
[Usunięty]



Wysłany: 2006-03-19, 20:53   

No to już jest problem jak się javascript ma wyłączone. Wszelkie tego typu skrypty nie działają. Troszku dziwne posunięcie ale i takie rzeczy są :)
 
  podziel się tym postem na:
Kitana 
Blogowicz.Friend
Cathar


Wiek: 36
Dołączyła: 17 Lut 2006
Posty: 124
Miasto: Ścieżka lewej ręki

Wysłany: 2006-03-19, 21:15   

nie dziwne posunięcie, jesli się łazi po obcych blogach. Nie lubię wyskoków z hasłem javascript :)
______________________________________________________
................................
 
  podziel się tym postem na:
Sould
[Usunięty]



Wysłany: 2006-03-19, 21:19   

No tak, ale to też uniemożliwia otwieranie poprawnie portali które są zazwyczaj oskryptowane... lub w jakimś stopniu psuje jego estetykę.
 
  podziel się tym postem na:
Kitana 
Blogowicz.Friend
Cathar


Wiek: 36
Dołączyła: 17 Lut 2006
Posty: 124
Miasto: Ścieżka lewej ręki

Wysłany: 2006-03-19, 22:01   

Dlatego uzywam IE, a do hasłowanych blogów firefoxa :P
Wspomniałam o tym dlatego, że nie wiem czy wszystkie przeglądarki mają obsługe javascript, może ktoś używa jakiejś innej i nie ma :)
______________________________________________________
................................
 
  podziel się tym postem na:
Frozen Lust 
Her Infernal Majesty


Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 15 Mar 2006
Posty: 834

Wysłany: 2006-03-19, 22:06   

Zawsze mozesz sobie wylaczyc w opcjach internetowych ;)
______________________________________________________
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
 
  podziel się tym postem na:
Sould
[Usunięty]



Wysłany: 2006-03-19, 22:40   

A z tego co wiem to raczej wszystkie te nowsze mają ową opcję jak i opcję jej wyłączenia :)
 
  podziel się tym postem na:
Kamila 
Mephistopheles


Pomogła: 9 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 15 Mar 2006
Posty: 599
Miasto: Waldenburg

Wysłany: 2006-03-19, 23:01   

Ja zadnych opcji nigdy nie wylanczam. Na ogol jestem zadowolona z przegladarki - nie grzebie w niej, nie doinstalowuje wtyczek - bo nie mam takiej potrzeby :)
Jezeli zas chodzi o intra we flashu z paskiem loading, to nie bardzo mi sie to podoba. takie cos jest na inventive i na wielu homepage'ach. Wole patrzec na ladujaca sie grafike, niz mozolnie przesuwajace sie procenty. Blogoslaw panie tych, ktorzy byli na tyle kochani i pod swoim intro umiescili linka "pomiń" :padam: .
______________________________________________________
You'll Never Walk Alone
 
  podziel się tym postem na:
Kitana 
Blogowicz.Friend
Cathar


Wiek: 36
Dołączyła: 17 Lut 2006
Posty: 124
Miasto: Ścieżka lewej ręki

Wysłany: 2006-03-20, 09:16   

Też tego nie lubię i nie zawsze jest opcja wyłączenia, szczególnie na stronach flashowych.
Nie no... tak na codzień to ja uzywam IE, więc nic mi nie szwankuje, jesli wszystkie przeglądarki mają tego typu opcje to wyłaczenie ich jest oczywiście wyborem internauty :)
______________________________________________________
................................
 
  podziel się tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegóły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegóły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2020 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony wordpress
kod zniżkowy -10% za licencję
w koszyku wpisz: Blogowicz
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz