Wysłany:
2010-03-31, 21:08[webdesign] pod jakie rozdzielczości tworzysz strony?
Jak tworzycie szablony na swoje strony i blogi to jaka jest najmniejsza rozdzielczość, którą uwzględniacie? Sprawdzacie jak się on prezentuje na większych i mniejszych rozdzielczościach?
Pamiętam czasy kiedy standardem było 800x600 a 1024x768 dopiero się rozwijało i na blogowiczu pojawiały się szablony właśnie pod te wymiary.
Dzisiaj jak pokazują trendy (rankingi) Gemiusa ten standard zaczyna się przesuwać o kolejną wartość. Nowe laptopy i monitory mają już inne standardowe rozdzielczości przez co liczba ich użytkowników wzrasta.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2010-03-31, 21:13
Htsz napisał/a:
Jak tworzycie szablony na swoje strony i blogi to jaka jest najmniejsza rozdzielczość, którą uwzględniacie?
1024x768
mniejszymi się nie przejmuję.
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 34 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-03-31, 21:42
Zazwyczaj taką jaka jest aktualna rozdzielczość mojego monitora, czyli ostatnimi czasy 1440x900. Później tylko sprawdzam czy szablon za bardzo się nie "rozłazi" przy 1028x768
Pomogła: 30 razy Wiek: 42 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2010-03-31, 22:32
Ewa napisał/a:
Htsz napisał/a:
Jak tworzycie szablony na swoje strony i blogi to jaka jest najmniejsza rozdzielczość, którą uwzględniacie?
1024x768
mniejszymi się nie przejmuję.
dokładnie.
aktualnie mam na lapku 1280x800 a na stacjonarnym 1920x1080, ale mimo to ostatnio się przekonałam, że mimo wszystko 1024 to jeszcze część użytkowników starszych monitorów/kart graficznych i warto zadbać by layout wyświetlał się dobrze i w tej rozdziałce.
posiadam jeszcze lapka sprzed bodajrze lat 12, ale na 800x600 to już tragedia, nawet głupi onet oglądać
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2010-04-02, 19:48
Htsz napisał/a:
zbliżone do 1000px, trzeba iść z duchem czasu
Dokładnie, już kilku klientów mi powiedziało, że strona, którą stworzyłam jest mała i czy mogłabym nieco poszerzyć . Chyba trzeba sobie sprawić monitor o wyższej rozdzielczości . Już nawet moje koleżanki, które nie zajmują się ani fotografią, ani grafiką mają panoramiczne, dużo większe niż mój . Sama posiadam 1280 x 1024 .
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).