Wysłany:
2008-01-04, 18:49Wgranie strony na serwer
No i znowu mam problem
Zalozylam konto na serwerze www.000webhost. i nie wiem co mam dalej zrobic
Oczywiscie zalozylam domene,tylko,ze najpierw jak zakladalam konto to adres mialam z koncowka 000wehost.com a zmienilam potem w panelu na xorg.pl-tak aby bylo www i bez www. (bo wpisalam jakis DNS)i potem zalozylam baze w MYSQL Detabases
tylko nie wiem jak mam zainstalowac sktypty;galerii na Coppermine i strony
Pomocy
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Galerię Coppermine ściągniesz stąd. Następnie rozpakuj paczkę i wgraj jej zawartość przez FTP na swoje konto.
W Xorg musisz mieć wpisane adresy DNS od 000webhost - np. ns1.000webhost.com i ns2.000webhost.com (sprawdź dokładnie jakie masz u siebie). Masz je podane w panelu po kliknięciu na ikonkę lupy. Tam znajdziesz też dane do FTP.
juz sie wstydze tu pisac i prosic was po raz setny o pomoc,bo wychodzi na to ze nie jestem zbyt madra
skopiowalam skrypt na serwer,ale na serwerze widac tylko ile miejsca zajmuje to na dysku
a te dnsy mi nie wchodza,w panelu jest miejsce na 4 dnsy ale minimalnie moga byc dwa,ale jeden mi nie wchodzi,chociaz jest poprawny
[ Dodano: 05-01-2008, 19:52 ]
aha,ten sktypt to trzeba wgrac do katalogu public_html,bo wgralam prosto na serwer
Jeżeli masz założone konto na 000webhost dla tej konkretnej domeny, a w panelu xorg.pl wpisujesz poprawne DNSy (podane w informacjach o koncie na 00wh) - to nie ma bata, muszą zadziałać. Próbuj do skutku.
Ewentualnie spróbuj wpisać ich adresy IP (też masz podane na 00wh) zamiast nazw...
racja,moja wina,nie poprawnie wpisalam dnsy,ale wyskoczylo,ze adres zostal poprawnie dodany narazie jest ok
DZIEKI WIELKIE
[ Dodano: 20-01-2008, 17:46 ]
no dobra,chyba mi sie udalo,
nalozylam od nowa konto,tylko z ta domena co pisalo na tym serwerze,i skopiowalam przez FTP te katalogi co mialam do katalogu public_html,i nie wiem co mam dalej zrobic...jak wchodze na swoja strone to wyswietlaja sie te katalogi co wgralam....(oczywiscie wczesniej skasowalam "index.html");
czytalam na jednej stronie ze strona glowna musi miec nazwe html..tylko na mojej stronie nie ma takiej nazwy
i nie wiem czy powinnam cos zainstalowac..tak aby pozniej pisac notki na stronie..
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).