Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2009-10-11, 17:48 "pomaganie" w dziale pomoc blogowa na forum
|
|
|
Zacznę od tego, że ten temat ma służyć jedynie luźnej ocenie i nie prowadzić do kłótni.
Naszym głównym działem blogowym jest pomoc z problemami na blogach i nie istnieje on od wczoraj dobrze aby prezentował on ciągle dobry poziom. Cieszy mnie to, że nie udzielam się w nim jako jedyny. Mam jednak sugestię, aby w momencie kiedy nie jesteśmy pewni swojej rady najpierw ją sprawdzić (co napisałem już kiedyś w regualminie forum). Ostatnio pewna osoba zarzuciła nam brak profesjonalizmu tutaj. Trochę mnie to dotknęło, bo przecież poświęcamy ludziom czas za darmo, no ale z drugiej strony też bym się zirytował jakby mi ktoś tak strzelał poradami na ślepo.
Zasugerowałem Miglu (się odmienia tą ksywkę?) zaopatrzenie się w narzędzie, które kiedyś podała mi Asia. Jest to Firebug do Firefox. Można w nim edytować kod źródłowy na żywo, dodawać elementy i zobaczyć jak prezentują się zmiany i co dają. To oczywiście tylko jedna z jego funkcji, ale bardzo przydatna. W odpowiedzi dostałem, że nie jest użytkownikiem Firefox. Ja też nie jestem użytkownikiem Opery, Chrome, Internet Explorer czy Safari a jednak mam każdą z tych przeglądarek właśnie po to, aby sprawdzić jak prezentuje się w nich strona.
Także dokształcanie się jest tu istotnym elementem, skoro nie mamy pewnej wiedzy a aspirujemy na miano programistów czy interesują nas strony internetowe warto abyśmy wiedzieli coś więcej niż porady zawarte w kursach sprzed 5-10 lat.
Chciałem to z siebie wyrzucić i wyrzuciłem mam nadzieję, że nikt się nie uraził a temat jedynie sprawi, że wszyscy zaczniemy zdobywać jeszcze więcej wiedzy na temat HTML, CSS, JS itp. mnie samemu jeszcze jej sporo brakuje i staram się to nadrabiać.
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|