dostęp do wybranych materiałów udostępnianych w ramach niektórych kanałów będzie płatny. Jeśli twórcy kanału zdecydują się na pobieranie opłat, aby obejrzeć ich filmy będziemy musieli opłacić abonament.
ja to widzę szerzej niż tylko emisje przedpremierowe czy relacje sportowe na żywo.
Pewnie na początku będzie pełno hejtu, ale to także fajny sposób na podniesienie profesjonalizmu mniejszych kanałów i oferowanie ciekawszych /dodatkowych/ treści za opłatą.
Nawet moje pojawienie się z poradnikami blogowymi miałoby wtedy jakiś sens, bo mógłbym produkować unikalne rozwiązania tylko dla wybranych.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
I ewentualnie kanałów, których właściciele zdecydują się wprowadzić takie płatności.
Jeśli spowoduje to, że na YT pojawią się nowe kanały z wartościową treścią, a kwoty nie będą wygórowane (przedział 1 do 5 dolarów jest całkiem sensowny) - to jestem za.
Ktoś, kto nie zechce nic płacić, nie odczuje zbyt wielkiej różnicy - będzie miał takiego YouTube'a, jak dotychczas. Co najwyżej odbije się kilka razy od treści zamkniętych za kłódką "zapłać, jak chcesz obejrzeć".
Dokładnie, dlatego youtube i tak już traci na rzecz vimeo.
Myślę raczej, że Youtube na poważnie startuje do walki z tradycyjną telewizją. Ja jestem za, tak duża konkurencja spowoduje, że obie strony zaczną dbać o jakość.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Na pewno nie będą jakieś płatne filmy z pieskami albo dzieciaki, które skaczą po trawie. Z tego co przeczytałem mają to być wartościowe treści. Na pewno fajnie byłoby znaleźć kanał na przykład z serialami kręconymi za te pieniądze...
Dla niektórych Youtube może zastępować telewizję i pewnie tak robią, a tutaj przykład mojego brata, który praktycznie nie ogląda żadnych TVP, Polsatów i TVN, tylko subskrybuje kanały i ciągle ogląda.
Abonament na pewno będzie na wydarzenia live, te ważniejsze pewnie oraz kanały, gdzie jest potencjalnie pewny zarobek. Również podoba mi się ten pomysł.
Raczej nierealne jeśli chodzi o rozprzestrzenienie tego na szerszą skalę, ale livy itp. to całkiem prawdopodobne, ale i tak pewnie pomysł zostanie porzucony.
Ja jestem za. W internecie prędzej czy później i tak dojdzie do sytuacji, że najlepsze jakościowo treści będą odpłatne... Co już powoli jest wprowadzane na wielu portalach.
______________________________________________________ Francuski na językach - Zapraszam
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).