Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Cashee,
takie sytuacja dobrze zgłaszać. Ty może świetnie sobie radzisz z takim gościem i masz dystans, jesteś ostrożna. Ale on może zaczepić jakieś młodsze dziecko albo po prostu kogoś bardzo samotnego i zagubionego i wciągnąć w znajomość...
- no niestety. Znam dwie siostry, które dniami siedzą na skajpie i szukają nowych znajomych i jeżeli jakaś osoba do nich napisze to na pewno jej nie zignorują . Można powiedzieć, iż kolekcjonują ludzi.
Bądźcie ostrożni! Nick tego pedofila to jerzyjurek2! Bardzo często kusi do rozmów wideo, więc uważajcie na włączone kamery internetowe. Jest dosyć upierdliwy, do mnie wydzwaniał kilka razy. Blokujcie od razu.
Helpline2007 [Usunięty]
Wysłany:
2007-07-05, 10:40
Cashee napisał/a:
Bądźcie ostrożni! Nick tego pedofila to jerzyjurek2! Bardzo często kusi do rozmów wideo, więc uważajcie na włączone kamery internetowe. Jest dosyć upierdliwy, do mnie wydzwaniał kilka razy. Blokujcie od razu.
Cashee, a rozmawialiście na czacie?
Został Ci na Skypie zapis takiej rozmowy?
Niestety, z rozmowami głosowymi jest taki problem, że później żaden dowód nie zostaje.
A może ktoś zna jakiś darmowy, prosty w obsłudze program, który umożliwia nagrywanie takich rozmów? Można byłoby włączyć nagrywanie, jeśli rozmowa schodzi na "niewłaściwe" tory....
Zapisu niestety nie ma, ponieważ usunęłam ten numer z listy. Zresztą możecie do niego zadzwonić i rozpocząć wideo nagrywanie. Jest stary, siwy i brzydki.
Helpline2007 [Usunięty]
Wysłany:
2007-07-09, 10:43
Szczerze mówiąc, polskie prawo nie zezwala organizacjom robić prowokacje (policja też nie może!).
Ma się to zmienić, ale na daną chwilę zebrane przez nas poprzez prowokację dowody nie pozwoliłyby na podjęcie żadnych kroków prawnych, żeby takiego amanta unieszkodliwić.
Dlatego tak ważne jest, żebyście nam pisali, gdy Was ktoś "zaczepia"... Nawet jeśli jesteście przyzwyczajeni do wulgaryzmów, nieprzyzwoitych propozycji itd., pomyślcie o młodszych dzieciach.
Słuchaj, to jest po prostu natręt. Wydzwaniał do mnie i się pytał a jak się nazywam (imie i nazwisko), ile mam lat i skąd pochodzę(numer domu itp.) . I tak w kółko. Zablokowałam raz. Odblokowałam po paru godzinach, żeby mógł zrozumieć, że go sobie nie życzę. Zadzwonił. Niechcący włączył sobie kamerę, prawdopodobnie w ogóle nie wiedział, że jest włączona. Powiedziałam mu, że jest brzydki i się rozłączyłam.
Helpline2007 [Usunięty]
Wysłany:
2007-07-09, 14:42
Natręt czy pedofil?
Mówiłaś wcześniej o pedofilu - dlatego drążę temat.
Nawiasem mówiąc, jeśli ktoś wypytuje o imię, nazwisko, adres to już świadczy o tym, że coś jest nie tak.
kazał jeszcze podać fotkę i włączyć kamere. Ja znam takich, to wiadomo. A natręt mówie, bo nie może się odczepić. A pedofila od natręta różni wiele... (np.: mój młodszy brat to natręt!)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).