Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-02-06, 04:05 moneybookers.com - wyciekły prywatne dane użytkowników
|
|
|
Ostatnio coraz więcej takich donosów. Spory czas temu wyciekły CVki z PeKaO, niedawno afera z wyciekiem na wykopie a teraz sprawa dotycząca głównie osób, których interesuje zarabianie w internecie i mają konto na stronie obsługującej płatności internetowe.
Na wykopie znalazłem ten artykuł http://niebezpiecznik.pl/...ch-internautow/
Jak się okazało problem dotyczy także mnie. Sprawdziłem konto na tej stronie (nie logowałem się tam z 2-3 lata!) i na mailu podanym przy rejestracji doszukałem się listu tej samej treści (z takim samym obrazkiem, od tego samego nadawcy) i moimi danymi osobowymi -> imię oraz adres. Jestem, więc na 100% pewien, że dane wyciekły pośrednio lub bezpośrednio właśnie z moneybookers. Bardzo mnie to niepokoi. firma zarejestrowana jest w Anglii, ciekawy jestem co można w tej sprawie zrobić? Poza tym, skoro wyciekły dane z takiej strony (obraca pieniędzmi, musi mieć dobre zabezpieczenia) to istnieją obawy o dane, które zbierają inne instytucje (w tym Google)...
Wysłałem do firmy wiadomość przez formularz na koncie (naruszenie bezpieczeństwa konta) z prośbą o wyjaśnienie tej sprawy. Zobaczymy co odpiszą..
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|