na prawdę warto, bo są tysiące przeróżnych kolorów i wzorów
'na prawdę warto' - co? warto zaśmiecać bloga ubogim licznikiem ? nie rozumiem po co sobie ludzie takie gadżety z reklamami pchają na blogi.. chyba tylko po to, aby pochwalić się, że wczoraj było 15 osób a dzisiaj 4
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-06-25, 09:38
miglu149 napisał/a:
Ja chętniej odwiedzam jakiegoś bloga (zazwyczaj jak szukam czegoś), gdy widzę, że np. 5 osób jest online.
A niby dlaczego? W jaki sposób ten blog jest lepszy od innych?
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-06-25, 09:40
Inez napisał/a:
W jaki sposób ten blog jest lepszy od innych?
Chociażby w taki, że widzę, iż na blogu/stronie jest ruch, co oznacza, że jest dobry .
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2009-06-25, 11:03
miglu149, niekoniecznie. Może być strona z jakimiś bzdurami, na którą ludzie wchodzą, ale to wcale nie znaczy, że jest dobra.
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
miglu149 mm1
Wysłany:
2009-06-25, 11:07
Felixiss, a Ty wchodzisz na strony z bzdurami?
Przykładem może być choćby wyszukiwarka Google. Dlaczego jest najpopularniejsza i większość ludzi z niej korzysta? Bo jest najlepsza...
nie porównujmy firmy z takim kapitałem do zwykłych stron, poza tym na google nie ma licznika online licznik odwiedzin to nie to samo co licznik online i nie rozwalajmy tematu w pomocy blogowej.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
miglu149 mm1
Wysłany:
2009-06-25, 13:58
Htsz napisał/a:
google nie ma licznika online
Owszem, ale z badań wynika, że jest najczęściej używaną wyszukiwarką.
Dlatego mówię o liczniku online, bo jeśli jedna strona jest dłużej w internecie, niż druga to liczba wszystkich odwiedzin, nie będzie odzwierciedlać rzeczywistej popularności.
Cytat
nie porównujmy firmy z takim kapitałem do zwykłych stron
Podałem tylko przykład, bo chciałem obalić to, że strony, gdzie jest dużo osób mogą być "bzurne".
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-06-25, 17:23
miglu149, a kto powiedział, że Felixiss odwiedza strony z bzdurami? Istnieją takie strony, na których jest wielkie G, a ludzie tam urzędują.
miglu149 napisał/a:
Podałem tylko przykład, bo chciałem obalić to, że strony, gdzie jest dużo osób mogą być bzurne.
Nikt czegoś takiego nie mówił
Po za tym ruch na stronie może być nieproporcjonalny do aktywności użytkowników, więc licznik nie koniecznie będzie odzwierciedlał żywe zainteresowanie stroną.
Htsz napisał/a:
nie rozwalajmy tematu w pomocy blogowej.
Dobra, już dobra...
[ Dodano: 09-06-25, 18:30 ]
Pozwoliłem sobie wydzielić posty do innego tematu, proszę mnie za to nie bić
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2009-06-25, 17:36
No właśnie, nie chciałam się tam wypowiadać by nie robić off topu, ale teraz to zrobię.
miglu149 napisał/a:
Felixiss, a Ty wchodzisz na strony z bzdurami?
nie wchodzę na takie strony i to właśnie miał sugerować mój post. Ale niektórzy wchodzą. I nawet jeśli na takiej stronie będzie i 100 osób online to i tak nie będę uważała, ze ta strona jest dobra.
miglu149 napisał/a:
Podałem tylko przykład, bo chciałem obalić to, że strony, gdzie jest dużo osób mogą być bzurne.
Nie twierdzę, że wszystkie, ale owszem, niektóre mogą być. Spotkałam się już z takimi, przykładów nie podam, bo z reguły nie zapisuję sobie takich rzeczy w zakładkach
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Nie wiem skąd pomysł, że liczba odwiedzających stronę przekłada się bezpośrednio na jej jakość...
Cytat
Nie twierdzę, że wszystkie, ale owszem, niektóre mogą być. Spotkałam się już z takimi, przykładów nie podam, bo z reguły nie zapisuję sobie takich rzeczy w zakładkach
Na Wykopie jest dużo takich przykładów...
miglu149 mm1
Wysłany:
2009-06-25, 19:21
Felixiss napisał/a:
Ale niektórzy wchodzą.
Skoro Ty nie wchodzisz, ja nie wchodzę, Krzysiek (chyba ) nie wchodzi to znaczy, że Ci niektórzy to raczej garstka osób, niż duża ilość.
Felixiss napisał/a:
niektóre mogą być
Mogą, ale to są sporadyczne przypadki. Może tak jest, gdy ktoś zareklamuje stronę jak ten motor na allegro i ludzie będą wchodzić , ale zwykle ludzie kręcą się tam, gdzie jest coś ciekawego.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).