Nie uważam żeby Last.fm był kolejny czasopochłaniaczem. Uważam że jest to całkiem przydatne narzędzie, sam rzadko na niego wchodzę, ale scrobbler działa na komputerze cały czas :-D. Kiedy już na niego wejdę mogę dowiedzieć się o paru koncertach, a swego czasu dzięki niemu znalazłem sporo ciekawych zespołów.
______________________________________________________ Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się
Wysłany:
2013-03-09, 12:43
Koncertów w ogóle nie szukam na Laście, nowych wykonawców też już nie, chociaż przez te trzy lata mojej tam obecności sporo ciekawej muzyki odkryłem. Lubię jednak gapić się na swoje statystyki odsłuchanych utworów, kiedy nie mam nic ciekawszego do roboty. Ostatnio jednak coraz mniej scrobbluje - wolę słuchać winyli.
Last jest świetny, w ogóle nie zabiera czasu, zawsze jest włączony i działa sobie w tle gdy słucham muzyki, od czasu do czasu jedynie wejdę na swój profil, żeby zobaczyć jakie zmiany na nim zaszły.
http://www.lastfm.pl/user/Rebellish
Moje ulubione miejsce w sieci. Niestety, z roku na rok coraz mniej popularne - shoutboksy artystów i grupy coraz bardziej świecą pustkami. Mam wrażenie, że ludziom już po prostu nie chce się udzielać w serwisie, który skupia się na funkcjach społecznościowych i "statystycznych" - każdy woli dziś Spotify czy innego Deezera, gdzie jednym kliknięciem można po prostu posłuchać muzyki. Inna sprawa, że i sami twórcy Lasta od lat nie proponują żadnych nowych funkcjonalności, a wręcz tylko okrajają dotychczasowe (vide porzucenie usług streamingowych poza USA, UK i bodajże Niemcami).
porzucenie usług streamingowych poza USA, UK i bodajże Niemcami
I to mniej więcej był powód, dla którego porzuciłem Last.fm już dobre parę lat temu. A szkoda, bo możliwość odsłuchiwania stacji znajomych była fajna. Co do funkcji statystycznych - pamiętam, jak marzyło mi się scrobblowanie muzyki z każdego urządzenia i serwisu, jakie miałem pod ręką. Dziś, gdy jest to możliwe, przestawiłem się na internetowe radia i iPoda nano. Do Spotify, Deezera i podobnych przekonam się za 2 lata.
Samo last.fm jest potężnym narzędziem, bardzo dużo dobrej muzyki dzięki temu portalowi zdobyłem i dzięki last.fm jadę na koncert bonobo w marcu, Spotify... nie przekonuje mnie do korzystania jest dość niewygodnym odtwarzaczem, jednak połączenie - piątka jestem za.
Dołączył/a: 04 Mar 2014 Posty: 31 Miasto: Radzymin
Wysłany:
2014-03-04, 18:04
Używam od ponad roku - bardzo dobre narzędzie, dzięki niemu poznałem sporo zespołów, o których w tradycyjnych mediach czy za pośrednictwem znajomych w ogóle bym się nie dowiedział. Opcja z koncertami czy korzystanie z radia to dla mnie kwestie drugorzędne
Zaś co do Spotify to chętnie używałem, nawet mimo denerwujących reklam i faktu, że w polecanych wyskakiwali mi wykonawcy nie mający nic wspólnego z tym, czego słuchałem. Przestałem korzystać dopiero w chwili wprowadzenia limitów miesięcznych - 10 godzin słuchania to trochę mało. Teraz jakoś nie mam ochoty wracać
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).