Wysłany:
2010-01-08, 13:09[szukam] Dance of the sugar plum fairy -Tchaikovsky -podkład
Słuchając piosenki Lunaman - Nutcracka
zastanawiałem się skąd znam te dzwonki (np. na początku piosenki) jednak nie mogłem sobie przypomnieć, gdzie jeszcze to słyszałem, aż do czasu kiedy w Święta Bożego Narodzenia puścili na polsacie film "Wesołych Świąt" (Deck the Halls), w którym gościu miał manię na punkcie światełek i podczas pokazu puścił piosenkę, w której także były te dzwonki.
pod filmikiem w komentarzach ktoś miły zamieścił nazwy utworów z tego klipu i tak doszedłem do: "sugar plum fairy" - Berlin Symphony (grany po 20 sekundzie).
Ta piosenka naprowadziła mnie na balet. Tutaj się w sumie wszystko wyjaśniło za sprawą "Dziadka do orzechów" (po angielsku "The Nutcracker") i osoby o nazwisku Tchaikovsky.
W ten sposób znalazłem "Dance of the sugar plum fair" wykonywany na pianinach i wielu innych instrumentach a także np. na kieliszkach:
W zasadzie znalazłem to czego szukałem, ale może ktoś z Was ma / wie gdzie znaleźć czysty podkład (loop)? fajne są te dzwonki i może je gdzieś użyję kiedyś
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).