Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2011-07-10, 18:16 [blogi, facebook] like button nie działa?
|
|
|
Facebook od czasu do czasu coś miesza ze swoimi przyciskami i przestają one działać jak należy.
Nie wiem jak wielu witryn dotyczy ten problem, ale akurat dzisiaj spotkałem się z problemami platformy wordpress.
Po wciśnięciu przycisku lubię to (like it) zalicza like'a, ale potem go cofa. Na mojej tablicy nie pojawiło się tez info, że lubię dany wpis. Widzę kilka wpisów w polskich wynikach wyszukiwania na ten temat a także dostałem dwie wiadomości od blogerów.
Znalazłem na razie jedyne działające rozwiązanie.
Należy udać się na stronę https://developers.facebook.com/tools/lint/
wpisać tam adres niedziałającej strony lub wpisu na blogu, gdzie jest umieszczony licznik like i kliknąć na Lint.
Następnie prawie na samym dole będzie widoczny nasz licznik (tutaj o dziwo liczba likeów się zgadza) - należy kliknąć na niego - pojawi się info, że to lubimy - i jakimś dziwnym trafem znowu zacznie działać nasz licznik na blogu (lub stronie) na tej podstronie.
Przerąbane mają ci z dużą ilością wpisów, bo dla każdego wpisu trzeba to zrobić oddzielnie, ale do czasu kiedy Facebook tego nie naprawi to najszybsza metoda.
Chyba, że ktoś zna lepszą?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|