Vashta_Nerada
WordPress.Klub
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 20 Lip 2012 Posty: 84
|
Wysłany:
2012-07-24, 09:01 Czy/jak przenosić komentarze na nowy serwis razem z blogiem?
|
|
|
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem przeniesienia swoich blogów (trzech dokładnie: z blog.pl, blox, i blogger pod jeden adres) problem w tym, że na wszystkich serwisach mam sporo komentarzy... Co z nimi "zrobić", żeby być w porządku wobec użytkowników?
Myślę o zadomowieniu się na stałe na bloggerze, ale to oznaczałoby, że muszę:
1. Skopiować komentarze wraz z linkami do blogów/profili ich autorów i dodać je w treści notki.
2. Skopiować komentarze i dodać je jako jeden "komentarz"
3. Dodać komentarze z konta anonimowy/google wpisując nick i link do autora komentarza (ale robić coś takiego z kilkoma tys. komentarzy to chyba niewykonalne...)
4. Zdecydować się na wordpress i wymoderować komentarze tak, żeby wszystko wyglądało jak należy
5. Ze "starych" blogów usunąć treść i zastąpić ją linkiem do nowego miejsca, a nowe miejsce zakończyć linkiem do "starej" notki pod którą będą komentarze?
Czy nie bawić się z komentarzami i zacząć po prostu od nowa, tak jakby ich nigdy nie było?
Pytałam o to kilku moich czytelników, którzy komentowali, to powiedzieli, że powinnam robić tak, żeby mnie było wygodnie - ale nie wiem, czy powinnam kierować się tylko tym.
|
|