Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Zamknięty przez: Htsz
2013-02-21, 19:46
Autor Wiadomość
Shira85
[Usunięty]

Wysłany:    gdzie załozyć bloga grupowego ?

Witam,
Jako nowy blogowicz mam do Was pytanie od razu.
Więc chcemy założyc blogi. I teraz zachodzi pytanie, czy jest możliwe by założyc jeden wspólny blog, na którym byśmy pisali razem? Wiecie nie chodzi mi oto ,że ja bym pisał notkę jedną a ona drugą bo byłby miszmasz. Miałby byc to blog z wierszami więc to nei bardzo by wyszło... Jak to zrobic by moze jakoś połączyc oba osobne blogi? Może istneiej jakiś sposób na to? Bo to, żeby dac linki do drugiego bloga, jakies reklamy, to tak nie chcę.

Pomóżcie mi z rozwiązaniem!

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek

Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof
Dołączył/a: 18 Maj 2008
Miasto: R-ków.

Wysłany: 2008-08-21, 09:55   

Shira85 napisał/a:

Więc chcemy założyc blogi. I teraz zachodzi pytanie, czy jest możliwe by założyc jeden wspólny blog, na którym byśmy pisali razem?

tak na każdym blogu można pisać razem...

Shira85 napisał/a:

Wiecie nie chodzi mi oto ,że ja bym pisał notkę jedną a ona drugą bo byłby miszmasz. Miałby byc to blog z wierszami więc to nei bardzo by wyszło... Jak to zrobic by moze jakoś połączyc oba osobne blogi?

czyli co razem, ale osobno tak?

to załóżcie na yoyo.pl stronę, wgrajcie WordPressa, ustawcie 2 kategorie notek np. osoba b i osoba a.
Niech ma stronie głównej będzie krótki opis strony i te karegorie, stworzcie podstronę na której będę wszystkie wasze notki, czy wiersze, ale nie linkujcie tej strony niech ludzie widza tylko te 2 kategorie.
Ewentualnie można wgrać WP do dwóch różnych folderów i mieć 2 blogi pod jednym wspólnym adresem np. www.cosiek.yoyo.pl/b/ i www.cosiek.yoyo.pl/a/

tylko to mi przychodzi do głowy... nie wiem czy na innych dobrych i sprawnych serwisach blogowych jest funkcja redaktorów, więc to tyle...

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team

Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2008-08-21, 10:25   

mylog oferował blogi grupowe, ale w tej chwili działa jakby mu się nie chciało, to samo było bodajże z eblogiem, jednak ten również podumiera.

WordPress to jest niezłe posunięcie, nawet nie trzeba instalować 2 skryptów, bo przecież można ustawić 2 użytkowników i każdy wpis będzie podpisany przez tego, który go dodał. Na WP jednak trzeba się trochę znać lub poprosić o pomoc w jego instalacji.

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:

Tobiasz 

Imię: Tobiasz
Dołączył/a: 11 Wrz 2006

Wysłany: 2008-08-21, 14:08   

Htsz napisał/a:

WordPress to jest niezłe posunięcie, nawet nie trzeba instalować 2 skryptów, bo przecież można ustawić 2 użytkowników i każdy wpis będzie podpisany przez tego, który go dodał. Na WP jednak trzeba się trochę znać lub poprosić o pomoc w jego instalacji.
Nawet jest specjalna wersja do blogów grupowych - tutaj!

[ Dodano: 21-08-2008, 15:30 ]

Htsz napisał/a:

Na WP jednak trzeba się trochę znać lub poprosić o pomoc w jego instalacji.
Niekoniecznie. Można założyć na serwisie Wordpress.com. ;)

::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi