Wysłany:
2012-12-18, 22:23[ownlog] pomylone godziny wyświetleń
Od dłuższego czasu zauważyłam, że dzieje się coś dziwnego... w statystykach na ownlogu.
Mimo, że jest ranek, popołudnie, bądź wczesn wieczór pod tytułem "dzisiaj" wyświetlają mi się statystyki z późnch godzin wieczornych.
np. załóżmy, że zaglądam w statystyki o 9:52, a tam w dniu dzisiejszym odwiedza mnie ktoś o 23:17
:o
wygląda to tak:
Screen jest z godz 22:10?, teraz piszę posta o godzinie 22:15, a ja mam już wejścia z godziny 23!
Jak to naprawić? co się zepsuło? ktoś też tak miał/bądź ma nadal?
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Tak jest już od dłuższego czasu. Nowa ekipa ownloga przyznała się, że ich obecna konfiguracja serwera popsuła moduł statystyk. to co widzisz to jakieś stare odwiedziny, dlatego całe dni są wypełnione mimo, że jeszcze się nie skończyły.
Nikt nie próbuje tego naprawić, zaproponowali jedynie żeby korzystać z innych np. Google Analytics.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie lubisz wujka Google? Te statystyki na ownlogu zawsze były dupowate. Jedyny fajny motyw to pokazywanie adresów IP, dzięki temu mogłem zablokować kilka osób. Poza tym pokazywały jedynie godzinę wizyty, ale tylko jak ktoś odwiedził stronę główną. W przypadku kiedy bloger wysyła linki do podstron nie wie jaki ruch generują poszczególne wpisy, ile czasu ludzie spędzają na stronie itd.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
W przypadku kiedy bloger wysyła linki do podstron nie wie jaki ruch generują poszczególne wpisy, ile czasu ludzie spędzają na stronie itd.
z czym Ty do mnie ja sie na tym nie znam, nie chce sie znac, nie chce takich rzeczy wiedziec.
statystyki mi nie sa potrzebne wcale, bo niczego nie wnosza ani do mojego zycia ani do blogowania (w przeciwienstwie do innych tutejszych uzytkownikow nie licze kazdego wejscia i nie mam kiślu w gaciach jak przekrocze 100osob na godzine o jaaa podjaaaraaa -.-). ale jak juz zajrzałam, a tam takie dziwnosci to chciaklam wiedziec czy to nie ja aby cos zepsułam - mam niestety taka zdolnosc ze psuje WSZYSTKO czego się dotknę
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Statystyki przydają się również osobom, które chcą pozostać anonimowe. Pozwalają sprawdzić źródła ruchu i interweniować jeżeli link do naszego bloga znajdzie się w nieodpowiednim miejscu.
Mimo wszystko... ja bloga traktuje jak przyjaciela któremu moge opowiedziec wszystko. Nijak inaczej. Nie traktuje tego jako hobby, sposob zarabiania, zyskania sławy itepe. Bloguję bo mieszkam sama, nie mam znajomych, nie mam przyjaciół, a nawet na rodzinę nie mogę liczyć więc mam tylko pixele. Nie poswiecam swojego czasu na dopieszczanie bloga, bo nie jest dla mnie wazny az do takiego stopnia.
Nie mniej jednak dziękuję za pomoc!:) Doceniam.
No właśnie tego dotyczył mój komentarz powyżej. Statystyki nie służą tylko zliczaniu punktów do sławy, ale także pomagają się przed nią bronić, przed wyjawieniem sekretów trzymanych na blogu. Chociaż najlepszym zabezpieczeniem jest hasło (ale nie takie w JavaScript), wtedy nawet jak ktoś poda gdzieś linka to bez hasła nie wejdą.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).