nie sądze aby wersja programu miała wpływ na robienie avatara, jedynie mogą się nazwy nieco różnić, ale uznajmy to za inny problem.
przypomne, że avatar to obrazek odpowiednio zeskalowany.
otwierasz nowy dokument.
File -> open... i wyszukujesz na dysku obrazek
po wczytaniu za pomocą narzędzia crop zaznaczasz na obrazku interesujący cię fragment, klikasz prawym klawiszem myszy a potem na kadrowanie.
dodanie efektów i innych dupereli wiąże się z zabawą np. w menu filter
po tej zabawie dajesz na menu Image -> Image size... i tam określasz w pikselach jakie wymiary ma mieć obrazek.
następnie z z menu File wybierasz save as.. lub (save for web), tam wybierasz nazwe i format pliku i zapisujesz na dysku
najlepiej wybierać jpg, gif i png - a który konkretnie to zależy od przeznaczenia i ilości kolorów jeżeli jest ich mało to warto użyć .gif
gify można zapisać także bez tła, ale wtedy trzeba pobawić się z wycinaniem go za pomocą np. narzędzia lasso lub eraser (gumka)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-10-11, 14:08
Alimusia napisał/a:
Napiszcie mi krok po kroku jak robi się avatary z PS CS2 bo coś mi nie wychodzą .Robię na różne sposoby i nic .Dodam,że nie mam wersji polskiej
he? A gdzie "prosze" ? Albo zwyczajne, "czy moglibyscie..."
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).