Wysłany:
2010-05-04, 13:43
Sabinsien56 napisał/a:
ja wybrałam ten drugi tekst o Edelmanie, w sumie omawialiśmy to niedawno na polskim
u mnie też.
choć u mnie wybór tematu był prosty - w ogóle nie pamiętam, żebyśmy omawiali świętoszka.
edelman rlz. na dzień dobry napisałam, że był znanym i lubianym kardiochirurgiem XD potem już poszło~!
(zresztą z tego co się zorientowałam to 99% mojej budy napisało o Zdążyć XD)
Ta matura z polskiego była prosta, jedynie 2gie pytanie i dwa ostatnie przed wypracowaniem były debilne. A wypracowanie o Edelmanie którego kompletnie nie kojarzę ale napisałem małe streszczenie tego co było zawarte we fragmencie a w zakończeniu dałem jego przemyślenia. I 2 i pół strony z głowy. Także schody będą jutro
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
u nas 90% wybrałaświętoszka
ten fragment o edelmanie jednak nie nadawał się na wypracowanie 250 słów, lałabym za bardzo wodę z niczego wiec bałam się chytać
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-05-04, 14:12
Ja nawet nie przeczytałem tego fragmentu, wolałem nie tracić na zastanawianie się czasu
[ Dodano: 04-05-2010, 15:17 ]
Arkusz z polskiego poziom podstawowy http://www.oke.waw.pl/new...i/polski_pp.pdf
Zwłaszcza dla zainteresowanych niepiszących tego rocznej matury
Ja na sam koniec dopiero wpisałem cokolwiek żeby drugie pytanie nie było puste. A zawieche miałem pierwsze 30 minut, potem zwiecha nad wypracowaniem a i tak skończyłem na pół godziny przed końcem czasu
Ja sie obawiam jutra ..
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Też tak myślę, potem sie tylko bedę martwił angielskim pisemnym i ustnym i ustnym z polskiego. Ale wyjdzie pewnie na to że zdam ale jak się nie spróbuje to sie człek nie dowie ^^
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).