Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2011-08-12, 20:35
W gimnazjum informatykę miałem na na prawdę wysokim poziomie - ciągle coś się robiło, ciągle oceny, zaliczenia, itp.
Natomiast teraz, w LO na Technologii Informacyjnej mamy tzw. 'technoparty', bo nie dzieje się kompletnie nic. Nawet sam gość rzadko kiedy bywa na lekcji (wbrew pozorom to dobre liceum )
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2011-08-12, 22:46
Czekamy 15 min żeby się upewnić, że nie przyjdzie (rózne ma te swoje wejścia), a potem dyskretnie do bufetu, albo do domu (w zależności od lekcji). Na szczęście nikt się na tego nauczyciela nie skarży, bo nikomu to nie przeszkadza, poza tym to bardzo zabawny gość
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
z panem Bembenkiem u nas to się w CS'a napieprza, ogólnie facet niesamowicie przyjazny, lubi postraszyć, a na koniec i tak każdy z piątkami wychodził ;p
______________________________________________________ mente et malleo
Imię: Mateusz Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył/a: 10 Lut 2011 Posty: 72 Miasto: Kraków
Wysłany:
2011-09-11, 14:25
Lekcje gimnazjum i podstawówki wyglądały tak, że przerabialiśmy cały pakiet office, + w gimnazjum doszedł Logo Komeniusz.
W LO, jako, że byliśmy informatyczną klasą było programowanie, trochę grafiki komputerowej, obróbka dźwięku, Linux, trochę serwera 2003, ogólnie wiele tego, ale nie było, że uczyliśmy się na każdej lekcji, często mieliśmy wolne godziny, na których siedzieliśmy i rozmawialiśmy z profesorem (świetny człowiek, na luzie) na różne tematy, zwykle związane z informatyką, jakimiś nowościami itp, bądź robiliśmy coś swojego na necie.
Cache mi się zapchał, cookiesy mnie śledzą,
wszystko pootwierane, niezapisane ciągle, pofragmentowane,
w tle jakiś wymagający algorytm liczy za i przeciw.
Dwadzieścia dwa lata bez reinstalacji.
moja siostra chodzi do szóstej klasy podstawówki. Informatyka to jakiś koszmar. Wyobraźcie sobie, że w szóstej klasie im teraz zlikwidowali całkowicie informatykę - nie mam pojęcia czemu, i czy takie coś jest dopuszczalne. Macie jakieś informacje czy informatyka jest przedmiotem obowiązkowym i czy są jakieś wymogi ile godzin ma być jej w roku?
Wysłany:
2012-05-10, 08:33
W tym roku szkolnym zmienili nam nauczyciela - zamiast chodzic do domu (jak napisałem wcześniej), gramy w Quake III, od czasu do czasu minimalizując, gdy wleci do klasy dyrekcja
Nigdy w moim życiu nie uczyłam się htmla w szkole czy na studiach. Większość moich znajomych nie miała pojęcia, co to w ogóle jest. Jedyna wzmianka o htmlu był na zaliczeniu z informatyki na drugim roku (tak jak i o mysql - ludzie w ogóle otwierali oczy, bo nie wiedzieli, co to jest). Nigdy nic nie musieliśmy opisywać, czy tworzyć stron internetowych, głownie siedzieliśmy w exelu czy wordzie nie wiem po co.
Ja natomiast kichałam na nauczycieli i razem z koleżanką bawiłyśmy się htmlem już od 2002roku, czyli miałyśmy po 12 lat i już wtedy miałyśmy swoje blogi, ja tworzyłam powoli swoją prostą stronę internetową na interii, potem jednak html porzuciłam i zaczęłam bawić się w tworzenie for internetowych ale to stare dzieje, aż miło wspomnieć
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).