Inez
Blogowicz.Friend
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2008-10-08, 14:30 Likwidacja matury w języku obcym
|
|
|
Dzisiaj, w drodze na zajęcia od młodego, ambitnego i pracującego człowieka przechwyciłam darmową gazetkę "Metro". Wsiadłam do autobusu i postanowiłam sobie umilić czas wchłaniając informacje dotyczące świata a przede wszystkim Polski.
Co najbardziej przykuło moją uwagę? Nowa, według mnie, kretyńska reforma. Tegoroczni maturzyści nie będą mogli zdawać międzynarodowej matury! Dla mnie to jest totalny absurd! Przez to ambitna młodzież ma obciętą droę na zagraniczne uczelnie...
Skąd ten pomysł? Otóż ktoś bardzo mądry wymyślił, że międzynarodowa matura to są zbyt duże koszty, że w jakiś sposób trzeba zaoszczędzić. Przez to, że maturę międzynarodową zdaje tak mało maturzystów chcą ją zlikwidować. Zresztą uważają, że w Polsce nie ma odpowiednio wykwalifikowanych egzaminatorów, którzy mogliby dobrze sprawdzać maturę...
Ludzie! Co się w tym kraju dzieje? O co w tym wszystkim chodzi? Przecież to oczywiste, że likwidacja międzynarodowej matury to totalna głupota i tak naprawdę nikt na tym nie zaoszczędzi a polska młodzież ewidentnie utraci możliwość realizacji ambitnych planów...
Chyba przestanę czytać gazety i oglądać telewizję bo mi się aż włos jeży na głowie jak czytam o tym co nasze władze wymyślają...
A co Wy o tym sądzicie?
|
|