Cashee
Blogowicz.Friend
Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 10 Kwi 2007 Posty: 1397 Miasto: Rzeszów
|
Wysłany:
2008-01-24, 17:02 Nietypowe zastosowania mundurka
|
|
|
Mundurki są bardzo praktyczne. Wiele szkół bardzo przywiązuje wagę to przebierania butów, w mojej należy nosić bardzo rzucające się w oczy żółte sznurówki, aby wiedzieć, że uczeń przestrzega zasad i jest uczniem mojego gimnazjum.
Nie zawsze mamy czas na przebranie butów, więc śmiało w zimowym poranku możemy wyjść z domu w adidasach. Oczywiście po przyjściu do szkoły szukamy szmaty, aby je wytrzeć. Kiedy nie możemy znaleźć takiej szmaty, warto użyć naszego stałego mundurka! Nie tylko wytrze on buty, ale da im również niepowtarzalny blask!
ogólnie to takowy mundurek jest wielofunkcyjny; jak nie ma papieru toaletowego w kiblu, ale to już sprawa dla chłopców. W mundurku można chować skradzione zielone kredy, kiedy nie chce się nikomu przepisywać nic z tablicy; można po prostu schować kredę do mundurka, albo porysować sobie rękę, iść do higienistki, i powiedzieć, że oparzyliśmy się żelaskiem. Wtedy mamy spokój do końca lekcji z przepisywaniem.
Mundurek jest przede wszystkim genialnym miejscem na ściągę. Pan Giertych wcale nie chciał zrobić nam nic złego, jak wydaje się niektórym z nas. Jeżeli napiszemy ową skradzioną zieloną kredą ściągę na mundurku, nauczyciel nie może kazać nam go ściągnąć, ponieważ w statucie szkoły jest napisane, iż mundurki trzeba obowiązkowo nosić na lekcjach. Jeżeli ściągniemy mundurek, złamiemy prawo szkolne!
Powyższy tekst jest wzięty z życia, w którym musimy sobie niezmiernie radzić. Oczywiście opisany przeze mnie, nie kopiowany znikąd.
Co o tym sądzicie?
|
|