Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-11-19, 18:05Problem z tłumaczeniem zdań.
Witam, miałbym do kogoś kto lubi j. Angielski ogromną prośbe
Potrzebowałbym tłumaczenia 9 zdań z Pol. na Ang.
Najlepiej jakby było każde zdanie tłumaczone 2 sposobami ( tzn. każde zdanie dwa razy
najlepiej tak by znaczenie było takie same ale np słowa inne )
I Tomek jest moim chłopakiem, jesteśmy razem 4 miesiące
II Mój współlokator jest na prawde miły i pomocny. Ja sprzątam pokoje, a on sprząta łazienke i kuchnie
III Oni wyglądają jak szczęśliwa para. Oni zawsze trzymają się za ręce
IV Przyjaźn jest bardzo ważna dla młodych ludzi.
V On już nie jest żonaty. Jest Rozwiedziony
VI Wielu młodych ludzi nie uważa że małżeństwo to dobry pomysł.
VII Koledzy z pracy mojego ojca zawsze pamiętają o jego urodzinach.
VIII Pan i pani Piterson mieszkają obok nas. Oni są na prawde dobrymi sąsiadami
IX Jestem jedynym dzieckiem. Nie mam braci ani sióstr
nie śłuchaj go, przeczytałam pierwsze zdanie i jestem przerażona co jest dalej
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-11-19, 23:45
rashell napisał/a:
nie śłuchaj go, przeczytałam pierwsze zdanie i jestem przerażona co jest dalej
Zrobilem sobie z pomocą translatora . zobaczymy jak nauczyciel oceni to jutro.
Tematu nie daje do zamknięcia, bo może się komuś chociaż niektóre tłumaczenia powyższych zdań które (niektore) dobrze napisał Krzysiek , przydadzą
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2008-11-21, 22:36
rashell napisał/a:
We have been together since 4 months
Since 1999, na przykład. Jeżeli mówimy na jaki okres to używa się for -_- i faktycznie z present perfect.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).