Wysłany:
2010-05-19, 08:23
Na Inż. Biomedyczną też składam, acz ambitnych planów na nią nie mam, choć kierunek ciekawy, ciekawy, ale tam, gdzie w nazwie jest "bio" podchodzę z dystansem (LO doszczędnie wyprało mnie z luv do "bio").
Tak samo z biotechnologią...
Ale z chemią bioaktywną już nie XD
A głupio mnie ciągnie do chemii jądrowej, no i chemia informatyczna też nie brzmi głupio A analityczna już w ogóle mniam
Wysłany:
2010-05-19, 15:20
Mi pachnie bioaktywna, bo można robić to, co biotechnolog (czyli prawie wszystko, ogromny zakres do wyboru). Tylko właśnie to bio XD
Jednakże pachnie mi też kosmetyczna, ale rynek już jest nią zapełniony na ścisk. Na kosmetologię napewno nie pójdę, bo 5 lat studiów = 2 lata technikum, i to jest bezsens.
A analityczna nakierunkowywuje mnie na to, GDZIE bym chciała robić - laboratoria.
Jądrowa - fajnie, tylko nie w Polsce
No więc mój wybór zależy od tego, gdzie mnie przyjmą XD
A nie uważacie, że nauczyciel byłby dobrym zawodem? XD Tyle, że trzeba się użerać z dzieciakami, ale 2x ferie, 1x wakacje, nx zwolnienia lekarskie(ja+dziecko)
Tylko nauczycielki mają to do siebie, że nie są zbyt normalne, a na starość to już w ogóle, aleee
A nie uważacie, że nauczyciel byłby dobrym zawodem? XD Tyle, że trzeba się użerać z dzieciakami, ale 2x ferie, 1x wakacje, nx zwolnienia lekarskie(ja+dziecko)
Ja i nauczyciel = więzienie ;D
nie mam cierpliwości i nie umiem tłumaczyć.
ale jak Ty masz takie zdolności, to czemu nie?
ja startuję tylko na UŚ, na te dwa kierunki. mam 6 z fizyki, więc nie mogą mnie tam nie chcieć ;P (ah ta pewność siebie xD)
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
2xferie przez które musisz sprawdzać zadane prace, popołudnia przy pracach domowych i opracowaniach, uczenie czegoś co młodzieży nie interesuje (w większości przypadków), niewdzięczność, hałas, obelgi, stres + nędzna pensja
Wysłany:
2010-05-19, 20:42
rashell napisał/a:
+ nędzna pensja
Czy ja wiem, czy taka nędzna? Na utrzymanie rodziny, to owszem, bida z nędzą, ale dla samotnej kobitki, to chyba bez tragedii (luksusów też nie ma, jasne ).
A jak do tego jeszcze jakieś korki dojdą...
Wysłany:
2010-05-28, 08:20
Yzoja, gdzieś pisałaś, że dokonałaś już opłaty rekrutacyjnej, więc wychodzi na to, że jesteś już ogarnięta z tą całą rekrutacją, więc pomóż mi
Chce zrobić tą rekr na tym gópim IRK-u, ale:
a) nie mogę dokonać wpłaty zanim nie wybiorę kierunków
b) nie mogę wybrać kierunków zanim nie uzupełnię swoich danych
c) nie uzupełnię swoich danych zanim nie dostanę matury, bo NIE JESTEM PEWNA czy zdałam angielski, więc jak mam to wypełnić? Co do matury - numer matury. SKĄD MAM WZIĄĆ? Przecież jeszcze jej nie mam. Gdzie wydana? Pewnie w Warszawie, ale SKĄD MIEĆ PEWNOŚĆ?
Wysłany:
2010-05-28, 10:56
Yzoja napisał/a:
c) - na UŚu ?
Niii, na UMCS-ie i pobliskiej uczelni jest to samo :c
Można po prostu wpłacić tą kasę nie uzupełniając tego wszystkiego? To nie przeszkodzi w tym całym procesie rekrutacyjnym
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-05-28, 11:26
Rododendron, masz wybrać sobie kierunek, uzupełnić dane personalne i płacić do określonego dnia pieniądze. Wyniki z matur uzupełnia się zawsze później.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).