Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Po niemiecku pi**rz sie, to wyskoczylo ''rejestracja''
Jak biore polski na angielski, a po tem niemiecki na polski, to tlumaczy na angielski.
Nie mam czasu, ale po tem sprawdze jeszcze inne jezyki i dam bardziej zlozone zdania, jestem pewien, ze szybko wymieknie i nic nie zdziala.
Gowno, jak wiekszosc translatorow.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-05-28, 18:57
Bardzo dobre! Mimo, że nie ominiemy w nim na pewno błędów, to na pewno da radę zrozumieć sens tekstu.
m@tarci, zakładając, że na co dzień korzysta się z kulturalnego języka, to translator zapewne większość takich słów ma. Poza tym on nie ma tłumaczyć dokładnie tekstu (w tym momencie to średnio możliwe ale za parę lat pewnie i to osiągniemy), a jedynie nadać sens zdaniom. jeśli ktoś całkowicie zielony z jakiegoś języka wejdzie na stronę i nic nie zrozumie, to taki translator (łatwo dostępny) pomoże chociaż w jakimś stopniu zaznajomić się ze stroną.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Nie korzystam z tego typu rzeczy i zakladajac ze normalny czlowiek, potrafi wymowic(powiedziec) jedo dluzsze i troche bardzie wymagajace zdanie, to ten translator mozna sobie wsadzic do dupy.
I znam wiele wiecej translatorow, dla ktorych czasem krotkie wypracowanie, nie jest wielkim problem, choc czasem nie moze znalezc odpowiednich slow, ale sa z dokladna gramatyka i ze wszystkim co trezba, nawet srednio-zaawansowanym.
Wiec moja wypowiedz opiera sie na praktyce i porownaiu z innymi transatorami.
Choc ogromnego doswiadczenia nie posiadam, bo juz wspominalem, ze jest mi to zbedne.
za wiele translatorów trzeba sporo płacić a tutaj żeby poznać co napisali na jakiejś chińskiej stronie za darmo wklejasz link do tłumacza i po chwili masz zarys strony w swoim ojczystym języku
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
No nie jest taki zly, to tylko subiektywna ocena i tak jak wypada w porownaniu z innymi(dobrymi).
Sam z siebie az tak zle bym go nie ocenial, bo jednak jest kilka ciekawych opcji i nie maly wybor jezykow, ale jednak to nie jest nie wiadomo co.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-01-31, 00:01
Ja uważam, że lepszy translator można znaleźć na http://www.translatica.pl. Może nie tłumaczy on w tylu językach co ten googlowy, ale tłumaczy znacznie lepiej.
ja zwykle tłumaczę dla kontekstu, albo języki, których kompletnie nie znam, dostęp do tego mam z poziomu strony wyszukania (link [ Tłumaczenie strony ] przy wyniku), dlatego może - z czystego lenistwa - nie chce mi się otwierać dodatkowych stron
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 29 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-01-31, 11:14
Htsz napisał/a:
dostęp do tego mam z poziomu strony wyszukania (link [ Tłumaczenie strony ] przy wyniku)
Ja dokładnie tak samo. Tylko dlatego korzystam z Google Translate .
A ja lubię googlowego translatora. Jest dobry w porównaniu z innymi jakie znam. Często krorzystam z niego jak nie chce mi się wyszukiwać setki angielskich słówek których nie znam, tłumaczę przez google, poprawiam błędy gramatyczne i jest:) Wiem, że kilka razy nawet się zdziwiłam, ze przetłumaczył mi rzeczy o które bym go nie podejrzewała ;P
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).