Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-12-20, 01:01 [alkohol, drink] Skittles Vodka
|
|
|
lubisz słodycze i pijasz wódkę? Dla tych co nie lubią jej surowego smaku wymyślono różnego rodzaju drinki na osłodę. Ktoś wpadł na pomysł, że można wycisnąć słodycz z cukierków i dodać jej do wódki co z tego wychodzi? trzeba się przekonać na własnej skórze a raczej na własnym gardle :p
oraz wersja tekstowa: http://www.wikihow.com/Make-Skittles-Vodka
Ja uwielbiam Skittles a na ten przepis trafiłem przypadkowo dzisiaj. Kiedyś rozpuściłem kilka "drażetek" w wodzie mineralnej nie pomyślałem jednak, że można to samo zrobić z alkoholem i nadać mu nietypowy kolor a po części i inny smak.
do wykonanie tego drinka(?) potrzebujemy oczywiście butelkę wódki (lub więcej) - producent według uznania. Do tego duże paczki skittlesów - niestety ja u nas nie widziałem nigdzie takich jak pokazywane na obrazkach w sieci, ale w carrefour sprzedają takie w kartonikach (około 2pln) oraz w woreczkach 38g (około 1,6pln). Myślę, że trzeba kupić z 10-15 małych paczek żeby ilość jednokolorowych cukierków była wystarczająca.
Robimy zalewę według wskazówek. Warto dać się dogryźć temu przez dzień albo dwa. Potem przelewamy przez filtr od kawy - oddzielając płyn od cukierków - i mamy gotowy "napój", który na pewno urozmaici każdą imprezę (urodziny, sylwester itp.) - w sam raz na kolorowe shoty ;D Oczywiście trzeba to zmrozić! nikt nie lubi ciepłej wódki ;D
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|